Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Maia Sandu, despre Avocata Poporului și imaginea PAS: Dacă a fost o greșeală, lucrurile se pot discuta

02 Dec. 2021, 21:04
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
02 Dec. 2021, 21:04 // Actualitate //  Cristina Vlah

Președinta țării Maia Sandu a venit cu o reacție după ce în spațiul public a ieșit la iveală un scandal legat de Avocata Poporului, Natalia Moloșag, care reprezentase în trecut interesele Maiei Sandu. Președinta a spus că nu a cunoscut-o personal pe avocată, informează Realitatea.md.

„Vreau să fac o precizare. Eu nu am avut ocazia să o cunosc pe dna Moloșag, chiar dacă ea mi-a reprezentat interesele. Și în unele situații avocații erau angajați de echipa de campanie.

Din ce am văzut eu, răspunsurile dnei Moloșag nu au fost convigătoare. Am văzut că răspunsurile la suspiciuni nu au fost convingătoare. A fost un val de critici, care nu au lăsat loc pentru suspiciuni.

Omul și-a dat demisia. Acum, ce s-a întâmplat cu imaginea PAS, chiar dacă a fost o greșeală – lucrurile se pot discuta. Dar cu siguranță avem problema salariilor mici și linșajul public. Mulți oameni nu vor să vină în funcții publice și să activeze”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că Avocata Poporului, Natalia Moloșag și-a depus cererea de demisie, după ce s-a iscat un val de reacții dure ca urmare a publicării despre faptul că o persoană terță a participat la întruniri de rang înalt, a avut acces în penitenciar nefiind angajat official în cadrul Oficiului Avocatului Poporului. De asemenea, s-a aflat despre faptul că persoana în cauză, Dumitru Godorog, a fost condamnat pentru proxenetism și și-a ispășit pedeapsa în penitenciar.

Realitatea Live

16 Ian. 2022, 19:18
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Ian. 2022, 19:18 // Life //  Petru Beregoi

Maestrul Emerit al Artei, pictorul și artistul plastic Andrei Mudrea, născut pe 29 aprilie 1954, în satul Mitocul Vechi, raionul Orhei, a decedat. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie de către Ministerul Culturii.

„E prematur să vorbim despre Andrei Mudrea la timpul trecut, de aceea o să menționăm aici că opera acestui discipol al lui Mihai Grecu, îi poartă amprenta, este și va rămâne pentru veșnicie una de referință sau chiar de avangardă artistică românească. Autor al mai multor lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă-obiect, fondator și membru al „Grupului Zece”, creația plasticianului Andrei Mudrea consemnează o evoluție ce marchează mai multe etape de ascensiune. Ea poarta un mesaj individual, cu caracter profund filosofic, corespunzătot aspirațiilor artistice,  raportate la schimbările ce intervin în ambianța culturală națională. Andrei Mudrea va rămâne în amintirile noastre  ca fiind unul dintre cei mai talentați pictori basarabeni. Lucrările sale, de la prima expoziție personală din 1983 la Chișinău, au fost expuse apoi la Moscova, Paris, Saint-Malo, Strasbourg. În expoziții comune, lucrările lui Andrei Mudrea au ajuns a bucura inimile prețuitorilor de artă din Varșovia, Lisabona, precum și în mai multe saloane expoziționale din Italia, Franța, Rusia și România”, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

Tablourile și obiectele de artă semnate de artistul Andrei Mudrea se află în numeroase colecții publice, cum ar fi cele ale Ministerului Culturii, Chișinău (R. Moldova); precum și la Ministerul Culturii, Moscova (Rusia); Fondul Uniunii Artiștilor Plastici, Chișinău (R. Moldova); Fondul Artiștilor Plastici, Moscova (Rusia); Muzeul Național de Artă, Chișinău (R. Moldova); Muzeul Literaturii Române „Mihail Cogălniceanu”, Chișinău (R. Moldova); Muzeul „Alexei Mateevici”, Chișinău (R. Moldova), dar și în colecții particulare în  Austria, Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, SUA și Ucraina.

Artistul s-a bucurat, în cei 67 de ani hărăziți pe pământ, de mai multe premii și distincții, iar publicul îl va putea revedea pe marele artist în fiecare din picturile sale, dar și în filmele documentare despre viața și creația sa, ori în cele artistice, cu participare în roluri episodice.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală