Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Morgenstern nu vrea să plătească amenda de puțin peste 1.000 de euro

15 Iun. 2021, 08:28
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
15 Iun. 2021, 08:28 // În Lume //  Realitatea.md

Rapperul Alișer Morgenstern (până la modificarea numelui era Valeev) a contestat hotărârea Judecătoriei regiunii Ziuzinski de la Moscova, potrivit căreia, a fost amendat cu 100 de mii de ruble, echivalentul a puțin peste 1.000 de euro, pentru promovarea drogurilor în videoclipurile sale. Despre asta a anunțat avocatul său Serghei Jorin pentru presa rusă.

„Morgenstern a contestat hotărârea prin care este tras la răspundere contravențională”, a declarat avocatul Serghei Jorin.

Acesta a mai adăugat că, de fapt, contestarea nu are loc din cauza sumei propriu-zis, ci din cauză că „aproape nici nu a avut loc vreo examinare”. „Ne-a fost refuzată audierea martorilor, ne-a fost refuzată anexarea actelor, emiterea expertizei. Avem speranța că instanța orășenească de la Moscova va examina atent dosarul și ne va permite exercitatea dreptului la apărare”.

Amintim că, la sfârșitul lunii martie, Liga pentru securitatea internetului s-a adresat la Procuratura Federației Ruse cu solicitarea de a efectua verificări în legătură cu muzicantul pe care-l bănuiesc de propaganda substanțelor narcotice. La începutul lunii, Judecătoria Ziuzinski l-a găsit vinovat pe Morgenstern pentru propaganda substanțelor narcotice prin intermediul videoclipurilor sale și a decis amendarea acestuia cu 100 de mii de ruble.

Ședința de judecată nu a fost publică, judecătorii motivând că încă sunt în vigoare restricțiile întru evitarea răspândirii coronavirusului. Rapperul a fost prezent. Această informație la fel a făcut-o publică avocatul Serghei Jorin.

A mai dezvăluit că în timpul ședinței au fost ascultate piesele ale căror texte au devenit obiectul învinuirii. S-a referit la videoclipul pieselor „Розовое вино – 2” și „Family”.

Poziția oficială a lui Morgenstern rămâne că în creația sa nu există așa ceva. Vina nu și-o recunoaște.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:51
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
23 Sept. 2021, 14:51 // Politica //  Petru Cosoi

Replici tăioase în Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul socialist Petru Burduja și fracțiunea din care face parte a primit un val de replici dure după ce alesul poporului ar fi încercat să facă o glumă care nu a “fost înghițită” de către majoritatea parlamentară.

Mai exact, în timpul votării unui proiect tehnic care se referă la salariile funcționarilor publici care au fost transferați, deputatul Petru Burduja a acordat o întrebare mai mult retorică. Ironia socialistului a fost pusă la punct în scurt timp de către Dan Perciun, Igor Grosu și Lilian Carp.

Încercările dumneavoastră de a specula politic subiectul ăsta este atât de patetic și lipsit de inspirație, și banal, încât măcar nici nu mai este amuzant, ridicol, dar continuați în ideea asta. Eu cred că puteți mai mult din punct de vedere a calității umorului și din punct de vedere politic. Ele sunt atât de primitive, a declarat Dan Perciun în timp ce prezenta raportul comisiei asupra proiectului de lege.

În apărarea lui Perciun a sărit și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Ieftin, Doamne ferește. Pentru dvs. după Bahamas 10 mii sunt un fleac. Dvs la un obed (n.r. prânz) mâncați de 10 mii. Lăsați că era primitivă e bună pentru unii. Sunt mai aproape de natură, a menționat Igor Grosu.

Cel care a dat lovitura a fost Lilian Carp. Deputatul le-a adus aminte și de membrii PSRM care au fost prinși cu droguri, și de membrii aceluiași partid care au fost prinși la Romanești în tip ce creșteau plante interzise, dar și de unii membrii care au apelat la căsătorii fictive pentru anumite trenuri de pământ.

Socialistul, prins cu o valiză de droguri în apartament, eliberat din penitenciar. A fost trimis în arest la domiciliu

Eu am impresia că unii, ceea ce confiscat Poliția de la un membru de la garda tânără, narcotice, și alea de la Romanești, care neamuri de partid, ieri… le dă unora și le fumează. Băieți, schimbați buruianul, băieți. Lăsați prostiile și cumva, un proiect pur tehnic să fie votat ca să nu rămână funcționarii care au fost transferați să-și primească salariu. Cu adevărat, specialiștii în buruiana și terenuri să nu mai facă atacuri. Uitați-vă în jurul vostru cu terenuri fictive, cu droguri și Bahamas.

PSRM – „incubator pentru cultivatorii de cânepă”. Încă un membru socialist, prins de poliție cu business de droguri

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române