Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Muzică de suflet de la Alex Calancea Band și Vali Boghean. Iată unde vă puteți delecta cu melodii de calitate

14 Iul. 2021, 20:52
 // Categoria: Life // Autor:  Cristina Vlah
14 Iul. 2021, 20:52 // Life //  Cristina Vlah

Toți doritorii de a se delecta cu muzică de înaltă calitate, o pot face la recitalul muzical de Jazz organizat de către Alex Calancea Band sau Vali Boghean, informează Realitatea.md.

Concertul improvizat al lui Alex Calancea Band în aer liber are loc în Parcul Valea Morilor. Oamenii curioși s-au adunat să-i asculte pe artiști. Între timp, un alt recital de muzică al Formației Etno Jazz „Trigon” și Vali Boghean Band are loc în Parcul „La Izvor”.

Aceste acțiuni fac parte din Festivalul „Te salut, Chișinău!”, ediția I. Evenimentul se va desfășura timp de 4 zile și va cuprinde activități pentru copii, flash moburi, întâlniri cu scriitorii, competiții de șah și dame, expoziții cu vânzare, târguri și recitaluri de muzică.

Festivalul este consacrat aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și include ca parte componentă domeniul cinematografiei, oferind spațiu de promovare peliculelor din cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar „CRONOGRAF”.

În continuare vă propunem să vizionați recitalul susținut de Alex Calancea Band și pe Rlive.md.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată