Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Năstase a tras pe dreapta să intre live pe Facebook. E legat de crucifixul de la MAI: Nu-i voi spune mamei că l-au scos

20 Nov. 2021, 14:41
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
20 Nov. 2021, 14:41 // Actualitate //  Petru Beregoi

Fostul ministru de Interne și lider al Platformei DA a fost nevoit să „tragă pe dreapta” în timp ce se deplasa spre domiciliul mamei sale, pe care se ducea să o viziteze, pentru a intra într-un live pe pagina sa de Facebook ca să-și împărtășească nemulțumirea cu cetățenii, după ce crucifixul instalat de el la intrarea în Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) a fost scos, așa cum s-a dispus de Curtea Supremă de Justiție.

Andrei Năstase și-a spus oful și a criticat decizia instanței de a obliga autoritățile să scoată acel crucifix instalat de el în sediul MAI. Astfel, subtil, Năstase a făcut aluzie că, în realitate dorința ar fi fost al unui Secretar de stat de la MAI, Serghei Diaconu, ca să scoată crucifixul din sediul MAI.

Mai în glumă mai în serios, fostul lider al Platformei DA a declarat că nu-i va spune mamei sale că a fost scos crucifixul din sediul MAI pe care el l-a instalat când era ministru de Interne.

„Nu vă opriți din drum când vă porniți la părinți, așa cum am făcut-o eu. Mă duc mai departe cu o inimă sfâșiată de durere, pentru fapta pe care au făcut-o. Mamei nu am să-i spun și voi face tot posibilul să nu mai afle niciodată că acea cruce a fost scoasă de la Ministerul de Interne. O să o las să creadă în continuare că a rămas acolo”, a spus Năstase.

Precizăm că, decizia de a fi scos crucifixul din sediul MAI a fost criticată și de Mitropolia Moldovei și cea a Basarabiei.

Amintim că, pe 3 februarie 2020, ex-ministrul de interne, Andrei Năstase a depus o cerere de chemare în judecată împotriva deciziei din 16 decembrie 2019 a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, care a condamnat și recomandat scoaterea crucifixului din sediul MAI.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 12:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Ian. 2022, 12:40 // Societate //  Valentina Buză

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Șoldănești, suspectat de comiterea unui jaf, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Botanica. Mai mult, s-a constatat că acesta nu este la prima abatere, iar anterior s-a dovedit a fi judecat pentru escrocherie.

Potrivit informațiilor, la începutul lunii decembrie 2021, două tinere au solicitat intervenția polițiștilor sectorului Botanica, comunicând că un tânăr în mod deschis le-a deposedat de telefoanele mobile, în timp ce se aflau în apartamentul amplasat pe strada Minsk.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pe jafuri, pentru documentarea cazului.

„Tinerele în vârstă de 22 de ani, au declarat forțelor de ordine că au făcut cunoștință cu un tânăr pe rețelele sociale și l-au invitat în ospeție, iar la un moment dat acesta a aplicat cu gaz lacrimogen și în mod deschis a sustras telefoanele de model „Iphone” și „Samsung”, după care a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 29 200 de lei”, se arată în nota informativă a Poliției Capitalei.

Astfel, ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut.

„Suspectul a fost escortat la inspectorat iar în cadrul acțiunilor procesual penale el și-a recunoscut vina, iar bunurile sustrase le-a vândut la preț de 1 500 de lei, astfel a obținut un profit”.

Tânărul este cercetat penal pentru jaf, conform legislației pentru fapta comisă el riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală