Curs valutar
 • EUR
  19.8777
  -0.5458%
 • USD
  17.6582
  -0.2243%
 • RUB
  0.2374
  -1.011%
 • RON
  4.0166
  -0.5627%
 • UAH
  0.6462
  -0.1083%

Nu este un personal exemplar! Chironda riscă să fie demis chiar azi, în CMC. Primarul a scris tot ce crede despre el!

02 Iul. 2021, 10:25
 // Categoria: Slider // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Iul. 2021, 10:25 // Slider //  Tatiana Rusnac

Epopeea scandalului de la Primărie iscat între viceprimarul Victor Chironda și primarul general, Ion Ceban ar putea lua sfârșit astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. Cel puțin asta susține Chironda, într-o postare pe Facebook.

„Din cîte înțeleg, la ședința de azi a CMC va fi solicitată demiterea mea. Sper ca domnul primar să aibă suficient curaj și deminitate să se prezinte în persoană în fața consiliului cu această solicitare. Consider aceste acțiuni drept o tentativă de intimidare care are drept scop reducerea mea la tăcere pe subiectul ilegalităților admise de șefa DGAURF Dogotaru în procedura autorizării demolării hotelului Național dar și alte încălcări în domeniul autorizărilor în construcții. Domnule Ceban, nu aveți nevoie de mine în procesul discreditării imaginii primăriei. Vă descurcați foarte bine și singur”, a scris viceprimarul.

De asemenea, Chironda mai scrie că dis-de-dimineață a primit o scrisoare la Primărie din partea edilului Capitalei, Ion Ceban.

„Dincolo de faptul că se încalcă grav prevederile codului muncii, situația e pur și simplu penibilă. Dar le voi lua pe rînd: La punctul 1 nu mi s-a prezentat nici rezultatele lucrului grupului de anchetă, nu mi s-au solicitat explicațiile în termenul prevăzut de lege, nu este finalizată investigația procuraturii municipale pe cazul falsificării actului de constatare a lipsei mele de la serviciu din 31 mai. La punctul 2 nu mi s-a prezentat evaluarea activității mele și dovezile privind neîndeplinirea atribuțiilor. La punctul 3 e pur și simplu ridicol. Se pare că juriștii dlui primar nu au idee despre legea Nr. 122 din 12-07-2018 privind avertizorii de integritate”, se mai arată în postare.

Realitatea.md amintește că ședința de astăzi a CMC a fost programată pentru ora 13:00.

Realitatea Live

08 Dec. 2021, 18:03
 // Categoria: În Lume // Autor:  Maria Timofti
08 Dec. 2021, 18:03 // În Lume //  Maria Timofti

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că discuțiile cu omologul său american, Joe Biden au fost deschise și pozitive, scris ria.ru.

„Am discutat multă vreme, în detalii pe toate aceste subiecte, mai bine de două ore. Vreau să subliniez, încă o dată că discuția a fost deschisă, aș spune constructivă. În orice caz, sper că și partea americană va evalua astfel rezultatele întâlnirii noastre”, a spus Vladimir Putin. 

La fel, Vladimir Putin a mai spus că cele două țări, Rusia și Statele Unite ale Americii vor crea o structură comună pentru a aborda problemele de securitate.

„Acesta este un subiect separat. Președintele Biden și cu mine am convenit că vom continua această discuție în detalii. Vom face schimb de opinii pe această temă în viitorul apropiat. Rusia își va pregăti părerile în câteva zile, iar în termen de o săptămână, le vom transmite părții americane, pentru a fi luate în considerare”, a spus președintele rus. 

Liderii au susținut o videoconferință, la data de 7  decembrie, negocierile au durat aproximativ două ore. Președinții, Putin și Biden au acordat cea mai mare atenție dezvoltării situației din jurul Ucrainei, în special, expansiunii NATO spre est și desfășurării de arme ofensive în apropierea granițelor ruse. Totodată, Kremlinul a subliniat că Nord Stream 2 nu a fost menționat în conversație.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală