Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

O nouă speranță pentru o vacanță de vară în UE. Relaxarea politicii privind călătoriile neesențiale

26 Apr. 2021, 14:59
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
26 Apr. 2021, 14:59 // În Lume //  Realitatea.md

Președinta Comisiei Europene a oferit o nouă speranță pentru o vacanță de vară în UE celor care locuiesc în afara acesteia. Ursula von der Leyen a sugerat într-un interviu acordat unei agenții de știri că americanii și persoanele altor țări care au fost vaccinați ar putea vizita UE. Acest lucru presupune o relaxarea considerabilă a politicii privind călătoriile neesențiale.

UE a adoptat anul trecut restricții dure asupra călătoriilor în toate cele 27 de state membre ale blocului. În momentul de față, călătoriile neesențiale sunt permise numai din Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda.

Pentru a se califica pentru listă, țările trebuie să înregistreze nu mai mult de 25 de cazuri noi de COVID-19 raportate la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile. De asemenea, țara din care vor putea porni călătorii nu trebuie să aibă o rată mai mare de 4% în ceea ce privește rezultatele pozitive din numărul total de teste COVID efectuate timp de o săptămână.

Lista țărilor persoanele cărora sunt scutite de interdicție este revizuită la fiecare două săptămâni.

Von der Leyen a mai sugerat că normele UE privind călătoriile neesențiale se vor schimba și mai mult, în contextul în care procesul de vaccinare se află pe larg în desfășurare.

Comisarul european care conduce grupul de lucru pentru vaccinuri al UE, Thierry Breton, a declarat la începutul acestei luni că este absolut convins că blocul își va atinge obiectivul de a vaccina 70% dintre adulți până la sfârșitul verii, făcând „un sezon turistic aproape normal”, tot mai real.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală