Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Opinie: Biden sancționează Rusia dur, însă Putin nu se va descuraja așa ușor

16 Apr. 2021, 16:14
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
16 Apr. 2021, 16:14 // În Lume //  Daniel Hacina

Președintele Biden s-a angajat să pună capăt refuzului inexcusabil al fostului președinte Donald Trump de a pune Rusia în fața răspunderii pentru intervenția în alegerile din SUA, pirateria agențiilor guvernamentale și orchestrarea atacurilor împotriva soldaților și diplomaților americani.

Joi, Biden a acționat într-un mod clar și bine determinat. Casa Albă a anunțat expulzarea a 10 diplomați ruși, precum și un șir de sancțiuni pentru o serie de companii și persoane fizice din Rusia. Administrația de la Kremlin a numit noile sancțiuni drept fiind „radicale” și „neprietenoase”.

Au fost vizate șase firme cibernetice rusești, toate având legături strânse cu armata și cu agențiile naționale de informații. Pe de altă parte, firmele rusești care aduc cea mai mare parte a câștigurilor externe ale țării au rămas neatinse, la fel ca și cei câțiva zeci de oligarhi care susțin regimul și gestionează averea personală a lui Putin.

Oficialii de la Casa Albă au declarat că pachetul punitiv a fost atent calibrat în speranța că administrația Biden îl va putea convinge pe Putin să coopereze în domeniile de interes american.

„Politica SUA va implica un amestec de presiune semnificativă și găsirea de modalități de a lucra împreună”, a declarat un oficial. În teorie, politica cu două căi are sens, dar moderarea SUA vine într-un moment în care Kremlinul acționează mai beligerant ca niciodată. În ultimele săptămâni, Rusia a adunat zeci de mii de soldați la frontiera cu Ucraina, amenințând-o cu un război care ar „distruge-o”.

Sancțiunile impuse Rusiei, de către Statele Unite reprezintă un nou pas ce urmărește scopul de a detensiona situația de conflict major din estul Ucrainei, și de a preveni o potențială conflagrație militară dintre cele două state. În cazul în care Putin va accepta aceste constrângeri venite din Occident și va îndeplini solicitările care i-au fost adresate, măsurile punitive lansate de administrația Biden, ar putea însemna un mare succes pentru SUA, dar și pentru democrație per general. Pe de altă parte, o asemenea acțiune agresivă ar putea determina un răspuns pe măsură, lucru care ar putea detona întreg estul Europei.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso