Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Opinie: Biden sancționează Rusia dur, însă Putin nu se va descuraja așa ușor

16 Apr. 2021, 16:14
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
16 Apr. 2021, 16:14 // În Lume //  Realitatea.md

Președintele Biden s-a angajat să pună capăt refuzului inexcusabil al fostului președinte Donald Trump de a pune Rusia în fața răspunderii pentru intervenția în alegerile din SUA, pirateria agențiilor guvernamentale și orchestrarea atacurilor împotriva soldaților și diplomaților americani.

Joi, Biden a acționat într-un mod clar și bine determinat. Casa Albă a anunțat expulzarea a 10 diplomați ruși, precum și un șir de sancțiuni pentru o serie de companii și persoane fizice din Rusia. Administrația de la Kremlin a numit noile sancțiuni drept fiind „radicale” și „neprietenoase”.

Au fost vizate șase firme cibernetice rusești, toate având legături strânse cu armata și cu agențiile naționale de informații. Pe de altă parte, firmele rusești care aduc cea mai mare parte a câștigurilor externe ale țării au rămas neatinse, la fel ca și cei câțiva zeci de oligarhi care susțin regimul și gestionează averea personală a lui Putin.

Oficialii de la Casa Albă au declarat că pachetul punitiv a fost atent calibrat în speranța că administrația Biden îl va putea convinge pe Putin să coopereze în domeniile de interes american.

„Politica SUA va implica un amestec de presiune semnificativă și găsirea de modalități de a lucra împreună”, a declarat un oficial. În teorie, politica cu două căi are sens, dar moderarea SUA vine într-un moment în care Kremlinul acționează mai beligerant ca niciodată. În ultimele săptămâni, Rusia a adunat zeci de mii de soldați la frontiera cu Ucraina, amenințând-o cu un război care ar „distruge-o”.

Sancțiunile impuse Rusiei, de către Statele Unite reprezintă un nou pas ce urmărește scopul de a detensiona situația de conflict major din estul Ucrainei, și de a preveni o potențială conflagrație militară dintre cele două state. În cazul în care Putin va accepta aceste constrângeri venite din Occident și va îndeplini solicitările care i-au fost adresate, măsurile punitive lansate de administrația Biden, ar putea însemna un mare succes pentru SUA, dar și pentru democrație per general. Pe de altă parte, o asemenea acțiune agresivă ar putea determina un răspuns pe măsură, lucru care ar putea detona întreg estul Europei.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 08:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Redacția Realitatea
27 Sept. 2023, 08:00 // Slider //  Redacția Realitatea

Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 27 septembrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md:

09:00 Protecția și promovarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul noilor provocări și realități existente în societățile moderne 

09:30 Reorganizarea și deschiderea unui bloc nou cu 3 grupe de grădiniță în cadrul Liceului Teoretic „Vasile Lupu” și lansarea districtelor pentru înscrierea copiilor la grădiniță

10:00 Conferință de presă cu genericul: „Reforma patentei a fost încheiată: CU OIȘTEA-N GARD! Cu succes, doar s-a călcat pe GREBLA PATENTEI!”

10:30 Deschiderea sălii de sport a LT „Mihai Viteazul”

11:00 Donație de echipament din partea UNFPA Moldova pentru dezvoltarea abilităților practice în domeniul sănătății sexuale și reproductive

11:00 Eveniment de donație a manechinelor medicale pentru dezvoltarea abilităților practice în domeniul sănătății reproductive

12:30 Lansarea unei pagini web privind dezvoltarea politicilor și strategiilor locale pentru abordarea problemelor și nevoilor cu care se confruntă comunitatea.

20:00 Emiunea Lifestyle

21:00 Emisiunea Titania.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

RLIVE TV este distribuit în toate rețelele de cablu și IPTV primele fiind Moldtelecom, StarNet, Orange, ARAX, etc.

Acoperirea pe țară este de peste 80 % din total abonați TV.

RLIVE TV este prezent și în online, pe site-urile realitatea.mdRlive.md, bani.mdrupor.mdmoldovalive.md, diez.md, deschide.mdziarulnational.mdnordnews.mdzugo.md, paranteze.mdmoldova.org, newsmaker.md, într-un widget comod, pe paginile principale și de știri.

RLIVE TV este un nou concept de televiziune modernă și inedită, bazată pe grafică și vizual, o transpunere a online-ului pe TV, orientată spre oamenii care privesc TV în timpul zilei, la birou sau acasă.

Contentul de bază este reprezentat prin transmisiunile live ale celor mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, cu buletine de știri la finalul fiecărei ore, fillere și rubrici informative și educative pentru diverse vârste și domenii de interes.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală