Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Pavel Filip s-ar ține cu dinții de fotoliul de lider PDM

24 Iul. 2021, 12:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
24 Iul. 2021, 12:00 // Politica //  Realitatea.md

Liderul PDM, Pavel Filip, nu ar avea de gând să demisioneze, după ce formațiunea pe care o conduce a obținut un rezultat modest la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, rămânând în afara Parlamentului. Ziarul Național scrie cu referire la unul din liderii din teritoriu al PDM că ar încerca să forțeze să fie reconfirmat la conducere. Numele surse a fost lăsat în anonimat.

Astfel, potrivit sursei, fost președinte de raion, Pavel Filip a avut mai multe întrevederi confidențiale cu activiști din teritoriu, inclusiv cu președinții organizațiilor din Soroca, Hîncești, Telenești, Anenii Noi, unde le-a solicitat susținerea „pentru păstrarea stabilității interne a partidului”. În schimb, le-a garantat sprijinul său.

„Filip controlează majoritatea în biroul executiv și în acest fel încearcă să suprime nemulțumirea și solicitările de asumarea a răspunderii pentru eșecul din alegeri. Acest fapt ar fi fost confirmat și la ultima ședință a executivului PDM din 13 iulie în cadrul căreia Filip ar fi promovat ideea convocării la începutul lunii septembrie a unui congres extraordinar la care să-i fie reconfirmată funcția”, scrie sursa citată.

Aceasta mai scrie cu referire la interlocutor următoarele: „Dacă domnul Filip ar fi dorit să-și asume responsabilitatea eșecului PDM, ar fi declarat clar și răspicat că își prezintă demisia. Și oferea partidului șansa de a se mobiliza și pregăti pentru viitoarele evoluții politice”.

Anterior, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că la acea ședință a fost discutată convocarea congresului extraordinar, dar nici el și nici alții nu au susținut ideea. Alte detalii nu a oferit despre ce au mai discutat.

Chiar recent, Pavel Filip a dezvăluit la o emisiune televizată că el ar fi intenționat să-și dea demisia din funcția de lider al PDM, însă membrii l-ar fi convins să nu facă asta.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române