Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Prințul Harry va lansa propriul volum „intim și sincer” de memorii, în care va spune tot adevărul despre regalitate

20 Iul. 2021, 11:02
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
20 Iul. 2021, 11:02 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Ducele de Sussex va împărtăși „greșelile și lecțiile învățate” în timpul vieții sale, într-un memoriu care va fi publicat anul viitor. Anunțând înțelegerea cu editorii Penguin Random House, prințul Harry a spus că va reflecta „maximele și minimele” și că va fi „corect și complet sincer”.

Prințul Harry, duce de Sussex, a semnat un contract pentru a-și publica memoriile, a anunțat Penguin Random House. Editura a descris cartea drept o „expunere definitorie a experienţelor, aventurilor, pierderilor şi lecţiilor de viaţă care au ajutat la formarea lui”. Banii încasați din vânzarea cărții, care va fi lansată la sfârșitul anului viitor, vor fi donați.

Un purtător de cuvânt al ducelui a adăugat că nu ar fi de așteptat să obțină permisiunea pentru proiect de la Palatul Buckingham.

Aceștia nu au furnizat detalii suplimentare cu privire la ce parte din încasări ar fi donată în scopuri caritabile.

Și cei de la Penguin nu au dezvăluit termenii acordului său, care include o carte audio și drepturi internaționale.

„Scriu asta nu ca prințul în care m-am născut, ci ca omul care am devenit. Am purtat multe pălării de-a lungul anilor, atât la propriu, cât și la figurat, iar speranța mea este că, povestind povestea mea – înălțimile și minusurile, greșelile, lecțiile învățate – pot ajuta să arăt că indiferent de unde provenim, avem mai multe în comun decât credem. Sunt profund recunoscător pentru oportunitatea de a împărtăși ceea ce am învățat de-a lungul vieții mele până acum și sunt încântat ca oamenii să citească o relatare directă a vieții mele care să fie exactă și veridică.”, a declarat Ducele, în vârstă de 36 de ani. 

Markus Dohle, de la Penguin Random House, a descris ducele ca fiind printre „lideri, icoane și factori de schimb de renume mondial pe care am fost privilegiați să-i publicăm de-a lungul anilor”.

Un comunicat de presă a descris cartea ca fiind „intimă și sinceră” și „cinstită și emoționantă”.

Prințul Harry va oferi un portret personal onest și captivant, care arată cititorilor că în spatele a tot ceea ce cred că știe se află o poveste umană inspiratoare, curajoasă și înălțătoare, potrivit presei internaționale.

În mai, s-a anunțat că ducesa de Sussex va publica o carte pentru copii, Bench, despre relațiile tată-fiu, așa cum se vede prin ochii mamelor, cu același editor.

Harry și Meghan, locuiesc acum în SUA împreună cu fiul lor de doi ani Archie și cu fiica lor Lilibet, care s-a născut în California pe 4 iunie.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate