Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Profitul Gazprom pentru anul 2020 a scăzut de aproape nouă ori. Vezi din ce motive

29 Apr. 2021, 12:14
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
29 Apr. 2021, 12:14 // În Lume //  Realitatea.md

În 2020,  profitului net al Gazprom a atins suma de 135,34 miliarde de ruble. În conformitate cu IFRS, acest rezultat ar însemna faptul că acesta a înregistrat o cifră de nouă ori mai mică decât cea din 2019, când compania a avut un profit de 1,2 trilioane de ruble.

Veniturile Gazprom pentru perioada de raportare au scăzut cu 17,4% , ajungând la 6,32 trilioane de ruble. Profitul atribuit intereselor care nu pot fi controlate a scăzut de 2,5 ori, până la 27 miliarde ruble, iar cheltuielile de capital au scăzut cu 14%, la 1,52 miliarde de ruble.

Pe fondul scăderii indicatorilor în general pentru anul respectiv, Gazprom a remarcat că rezultatele trimestrului IV au depășit așteptările. Profitul net pentru al patrulea trimestru al anului 2020 s-a ridicat la 354 miliarde de ruble, „ceea ce a acoperit complet pierderile din ultimele nouă luni și a asigurat un rezultat pozitiv pentru întregul an”, a declarat Famil Sadigov, vicepreședinte al consiliului de administrație al Gazprom.

„EBITDA „Gazprom din trimestrul IV a atins, de asemenea, cea mai mare valoare din ultimele șapte trimestre, de 531 miliarde de ruble, a zis Famil Sadigov.

„Mărimea bazei de dividende pentru 2020 s-a ridicat la 594 miliarde de ruble. Consiliul holdingului a propus deja să plătească acționarilor 50% din profitul net ajustat deja la sfârșitul anului 2020, care este echivalent cu 12,55 ruble pentru o acțiune”, a adăugat el.

După cum a menționat Gazprom, încasările nete din vânzările de gaze au scăzut cu 20% la 3,05 miliarde ruble, care a fost cauzată în principal de o scădere a prețurilor și volumelor medii de gaze vândute pe segmentul Europa și alte țări.

Veniturile nete din vânzările de gaze către Europa și alte țări au scăzut cu 27%, până la 1,8 trilioane ruble.

„Acest lucru se datorează în principal scăderii prețurilor medii (inclusiv accizele și taxelor vamale), exprimate în ruble, cu 24% și o scădere a vânzărilor de gaze în termeni fizici cu 6% sau cu 13,4 miliarde de metri cubi”.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală