Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

Quiz pentru viitorii studenți! „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM” cu premii de peste 5000 de lei

29 Iul. 2021, 13:54
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Cosoi
29 Iul. 2021, 13:54 // Societate //  Petru Cosoi

Universitatea de Stat din Moldova lansează astăzi, 29 iulie, Quiz-ul pentru viitorii studenți ai Universității de Stat din Moldova (USM) cu genericul „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM”. Concursul este destinat absolvenților anului 2021, care doresc să îmbrățișeze o profesie în domeniul Tehnologiilor Informaționale, precum și elevilor claselor a VIII-XII.

Quiz-ul „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM” se va desfășura pe parcursul zilei de astăzi, începând cu ora 13:00 până la ora 23:59. Înregistrările ulterioare nu vor fi considerate valabile.

Doritorii de a se înscrie la concurs vor trebui să completeze câmpurile aferente procedurii de înscriere, accesând link-ul https://forms.gle/suxZLxDPhPzmCHQXA. Ulterior, aceștia vor răspunde la întrebările din Quiz-ul „Testează-ți cunoștințele IT și hai la USM”. Menționăm că un candidat se poate înregistra doar o singură dată.

Rezultatele concursului vor fi plasate pe data de 30 iulie, pe site-ul USM. Premierea învingătorilor va avea loc pe data de 2 august 2021, în cadrul unui eveniment festiv care se va desfășura la Universitatea de Stat din Moldova și va fi transmis în regim online, cu începere de la ora 12:00.

Participanții trebuie să se asigure că, în caz de câștig, vor fi prezenți la ceremonia de înmânare a premiilor. În cazul în care nu se confirmă participarea la evenimentul de premiere până pe 1 august, ora 11:00, premiul va fi acordat următorului participat de pe lista finaliștilor.

Valoarea premiilor este de:

 1. Premiul I – 2000 lei (1 premiu);
 2. Premiul II – 1000 de lei (2 premii);
 3. Premiul III – 700 de lei (3 premii).

Totodată, fiecare participant va primi și o diplomă de participare, eliberată în format online, la solicitare.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 11:48
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
19 Oct. 2021, 11:48 // Politica //  Realitatea.md

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vor purta astăzi o discuție telefonică în contextul crizei gazelor naturale.

Astăzi voi avea o discuție cu domnul Krasnoselski și sunt interesată care este nivelul de pregătire, care sunt riscurile și vom discuta mai multe scenarii, a declarat Gavrilița.

Realitatea.md amintește că în seara zilei de miercuri, 13 Octombrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat despre instituirea stării de urgență în sectorul de gaze naturale.

Centrala electrică de la Cuciurgan a emis săptămâna trecută o notificare și anunța că va reduce din 11 octombrie volumul energiei electrice produse ca urmare a diminuării volumului de gaz livrat.

Moldovagaz susținea la începutul lunii că Gazprom a redus cu 35% livrările de către țara noastră și a venit cu recomandarea de de a reduce consumul de gaze, inclusiv:

 1. a) consumatorii care au posibilitatea de a trece la combustibili alternativi;
 2. b) fabricile de zahăr, care pot stoca sfecla de zahăr pentru un anumit număr de zile, precum și înlocuirea volumul excesiv de consum contractat cu combustibil alternativ (păcură).

Motivul reduceriii livărilor potrivit Molodvagaz este că acordul cu Gazprom a fost prelungit la sfârșitul lunii septembrie cu câteva ore înainte de expirarea acestuia, iar SAP „ Gazprom” nu a avut un temei legal până la acel moment pentru organizarea rezervării capacităților necesare pentru transportarea gazelor naturale prin sistemul de transport din Ucraina pentru consumatorii Republicii Moldova în octombrie 2021.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie