Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Regimul Lukașenko luptă în continuare împotriva presei independente din Belarus

18 Mai 2021, 15:03
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
18 Mai 2021, 15:03 // Sci-tech //  Realitatea.md

Conducerea cele mai mari instituții mass-media independente din Belarus, portalul tut.by, vor fi urmăriți penal pentru evaziune fiscală. Site-ul a fost blocat printr-o decizie a Ministerului Informațiilor din Belarus. Departamentul de Investigații Financiare al Comitetului de Control de Stat din Belarus au efectuat mai multe percheziții la redacția tut.by. De asemenea, forțele de securitate au mers în „vizită” la domiciliile câtor va jurnaliști, inclusive redactorul-șef al tut.by Marina Goldova.

Redacția site-ului nu mai răspunde la apeluri, iar ușile sunt închise, potrivit presei din Belarus.

În urma perchezițiilor, Departamentul de Investigații Financiare a anunțat că a fost deschis un dosar penal.

Declarația spune că acest caz a fost inițiat în baza articolului privind evaziunea fiscală la scară deosebit de mare. Potrivit anchetei, situl a devenit rezident al Parcului Tehnologic Înalt din Belarus, astfel că s-a bucurat de avantaje fiscale, dar „a primit veniturile, nu datorită activităților permise rezidenților” parcului.

Entitatea juridică asociată cu site-ul s-a bucurat „în mod nerezonabil” de beneficii și a cauzat daune financiare majore statului, a declarat DFR, adăugând că acestea stabilesc toate circumstanțele și toți suspecții. 

Ulterior, Ministerul Informațiilor din țară a anunțat că accesul la sit a fost blocat. Potrivit declarației sale, acest lucru a fost făcut în urma publicării de materiale cu „informații în numele unei fundații neînregistrate”.

Tut.by este una dintre puținele instituții de presă independente din Belarus. Site-ul a acoperit în mod activ protestele împotriva regimului lui Alexander Lukașenko din vara anului trecut. În septembrie, Tut.by i s-a retras temporar acreditarea într-un proces intentat de Ministerul Informațiilor, care a constatat că articolele sale sunt „informații inexacte” care dăunează interesului public.

Ministerul Informațiilor a intentat, de asemenea, un proces, solicitând întreruperea activității redacției, deși acest lucru se poate face numai după ce entității i-au fost emise mai multe avertismente.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 19:22
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 19:22 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Jennifer Lopez este în centrul atenției indiferent de hainele pe care alege să le îmbrace. La doar câteva zile după ce a strălucit la Met Gala 2021, artista în vârstă de 52 de ani a atras toate privirile pe străzile din Los Angeles.

În imaginile surprinse de paparazzi, artista apare îmbrăcată în pantaloni de trening albi și într-o bluză scurtă, ce-i lasă la vedere abdomenul perfect sculptat.

De asemenea, artista a ales să-și prindă părul într-o coadă și să încalțe niște adidași colorați, însă n-a renunțat la poșeta elegantă, ce pare „dintr-un alt film”.

Jennifer Lopez a dezvăluit care sunt produsele de make-up la care nu renunță

Într-un video postat săptămâna aceasta pe contul ei de Instagram, JLo a dezvăluit care este rutina sa de înfrumusețare după o sesiune de antrenamente la sală.

Într-o pereche de colanți, cu un top alb, cu abdomenul la vedere, Lopez, care are propriul brand de produse cosmetice, a explicat că nu iese din casă fără să se machieze.

Starul din „Hustlers”, mamă a doi copii, a povestit că după ce se antrenează la sală, unde îi place să poarte echipamente frumoase, care să o motiveze, își curăță fața cu un demachiant, pentru a îndepărta impuritățile și uleiurile, apoi își spală fața.

Artista trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu actorul Ben Affleck.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române