Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Rodica Verbeniuc: COVID-19 a stimulat antreprenorii locali să exploreze piețele de producție

28 Apr. 2021, 18:43
 // Categoria: Life // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Apr. 2021, 18:43 // Life //  Tatiana Rusnac

Criza pandemică a impulsionat businessul moldovenesc să exploreze piețele de producție, să caute alternativele digitale pentru exporturi și să-și diversifice produsele și serviciile. De această părere este directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc care a prezentat instrumentele și platformele, create de Agenție, destinate exportatorilor autohtoni, la Moldova Trade Forum 2021.

Potrivit statisticii, în ultimii doi ani, circa 150 de companii au participat la expoziții internaționale, au fost semnate peste 220 de contracte, iar în urma participărilor, exporturile au generat circa 33 milioane de euro, datorită suportului oferit de agenție.

„O direcție prioritară de activitate a Agenției de Investiții este facilitarea și sprijinul exportatorilor noștri pentru a accesa noi piețe de desfacere. Suntem promotorii produselor made in Moldova pe piețele externe și implementăm politici naționale de facilitare a exporturilor. Suntem conștienți de pierderile colosale provocate de pandemie, dar această criză a impulsionat businessul moldovenesc să exploreze piețele de producție, să caute alternativele digitale pentru exporturi și să-și diversificare produsele și serviciile”, a declarat Verbeniuc.

De asemenea, Verbeniuc a mai menționat că anul acesta Agenția a dezvoltat Programul „Export Mission” unde 60 de exportatori din sectoare strategice (fructe proaspete, electronică, fabricarea de mobile, vinificație, produse alimentare și nealcoolice) vor fi ajutați, în această perioada complicată generată de pandemie, să identifice parteneri de afaceri pe pieţele-ţintă din UE şi să stabilească contracte de livrări de produse.

Amintim că forumul, organizat anual, va dura două zile, timp în care cei peste 230 de producători din Republica Moldova vor avea ocazia să discute în sesiuni B2B cu furnizori, distribuitori și experți economici cu renume, să-și promoveze compania și produsele pe piața externă, să identifice noi parteneri de afaceri de pe piața locală și cea europeană și să cunoască servicii și produse noi.

Realitatea Live

Ceremonia oficială consacrată Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
09 Mai 2021, 19:32
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
09 Mai 2021, 19:32 // Economie //  Elena Putregai

Pavel Durov caută un asistent personal. Candidatul trebuie să aibă un IQ ridicat și dorința de a se muta în altă țară. Responsabilitățile vor include gestionarea calendarului miliardarului rus și planificarea călătoriilor sale.

Pe Telegram a fost publicat anunțul de angajare a unui asistent personal pentru directorul general al companiei, Pavel Durov.

De la potențialul angajat se cere un coeficient de inteligență înalt, cunoașterea fluentă a limbii engleză (la nivelul unui nativ), abilități excelente de comunicare orală și scrisă, și abilități de bază în finanțe.

Pe lângă asta, candidatul trebuie să fie discret și insistent. La fel, să posede exactitatea și să fie atent la detalii.

Cerințele de mai sus sunt necesare pentru a fi în stare să gestioneze calendarul de activități al miliardarului Pavel Durov și să-i organizeze călătoriile de serviciu.

Pentru a trimite CV-ul, începeți dialogul prin Telegram-bot-ul @jobs_bot, ceea ce înseamnă că, dacă v-a făcut din ochi anunțul de angajare, trebuie în primul rând să descărcați în telefon aplicația.

În corespondență cu bot-ul, veți indica numele/prenumele, data de naștere, orașul de reședință, informații despre educație, dar și să răspundeți dacă sunteți pregătit să locuiți în altă țară, spre exemplu, în Emiratele Arabe Unite sau în Elveția.

Cel puțin în EAU se află sediul companiei Telegram.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile