Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Rusia lansează în spațiu un nou lot de sateliți de telecomunicații din Marea Britanie

26 Apr. 2021, 15:36
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
26 Apr. 2021, 15:36 // Cosmos //  Realitatea.md

Racheta rusă „Soiuz” a fost lansată luni de pe cosmodromul Vostochnîi din Extremul Orient rus, transportând alți 36 de sateliți de telecomunicații și internet ai Marii Britanii. Declarația în acest sens a fost făcută de către Agenția Federală Spațială din Rusia, Roscosmos.

OneWeb, o companie cu sediul la Londra, lucrează pentru a finaliza construcția unei constelații de sateliți cu orbită terestră joasă care va oferi servicii de bandă largă îmbunătățite și alte servicii diverse pentru mai multe țări din întreaga lume.

Compania concurează împotriva miliardarilor Elon Musk și Jeff Bezos în cursa pentru a furniza internet rapid zonelor îndepărtate ale lumii, prin intermediul sateliților.

Imaginile publicate de agenția spațială rusă Roscosmos surprind racheta „Soiuz” decolând luni dimineață la 7:14, ora locală.

„Toți sateliții au fost plasați cu succes în regiunile țintă , iar controlul asupra lor a fost stabilit”, a spus Roscosmos într-un comunicat.

„Msiune indeplinită!”, a scris OneWeb a scris pe Twitter.

Compania din Marea Britanie intenționează ca serviciul său global de internet să fie operațional până anul viitor. Acesta va include o rețea constituită din aproximativ 650 de sateliți.

Lansarea de luni a fost cea de-a treia la număr, în care un lot de sateliți ai UK sunt plasați pe orbită lansate din și cu ajutorul Rusiei. Celelalte două loturi de sateliți, au fost trimise de pe același cosmodrom în luna martie și decembrie.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală