Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

S-au apucat să anuleze buletinele de vot prea DEVREME! S-a întâmplat în țară, dar și în Turcia

11 Iul. 2021, 23:17
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Tatiana Rusnac
11 Iul. 2021, 23:17 // Alegeri //  Tatiana Rusnac

Neregulile se țin gârlă la aceste alegeri parlamentare anticipate. Potrivit observatorilor Promo-LEX, au fost înregistrate patru cazuri în care membrii birourilor electorale au început înainte de termen anularea buletinelor de vot.

Primul caz a avut loc la Ștefan Vodă.

„La secția de votare nr. 32/030 Ștefan Vodă, Talmaza. La orele 18:00, Președintele BESV s-a apropiat de observator cu o propunere de a anula toate buletinele de vot care nu s-au folosit. Observatorul a comunicat că este devreme de a efectua acest lucru. După care membrii BESV au plecat în odaie separată și au sesizat că au 1500 de buletine pe care au început să le ștampileze și anuleze”, menționează asociația.

Două cazuri similare s-au produs și în municipiul Chișinău, mai exact în sectorul Rîșcani.

„La secția de votare nr. 1/209, Chișinău, Rîșcani. Membrii BESV au început anularea buletinelor d vot neutilizate înainte de închiderea SV, la ora 20:50. La secția de votare nr. 1/233, Chișinău, Rîșcani. Prin acordul președintelui BESV, observatorii concurenților au fost implicați în procesul de anulare a buletinelor de vot”, scrie Promo-LEX.

Nereguli au fost și în diasporă.

Secția de votare nr. 38/147 Turcia, Istanbul. La ora 20.58 membra a biroului electoral a început să numere buletinele de vot neutilizate încă înainte de închiderea secției de votare. Când am observat asta, ea deja numără buletinele neutilizate din secție și a menționat ca a numărat alte 500 deja, seci din biroul președintelui unde nu era filmat nimic”, mai anunță responsabilii.

Amintim că, astăzi, la urne au fost așteptați peste 3 milioane de votanți. Potrivit CEC, în Registrul de Stat al Alegătorilor, sunt înscriși 3 282 837 de cetățeni cu drept de vot.

Secțiile de votare au fost închise la 21.00, însă nu toate.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate