Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Să avem un scrutin fără fraude electorale! Ai sesizat vreo încălcare, contactează REALITATEA. Iată cum!

11 Iul. 2021, 08:09
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
11 Iul. 2021, 08:09 // Actualitate //  Realitatea.md

Dacă ești cetățean al Republicii Moldova conștiincios și cu inițiativă civică, grupul de presă REALITATEA – Realitatea.md, Rlive.md, Bani.md și RLIVE TV – face apel la tine să ne raportezi încălcările pe care le-ai sesizat în ziua alegerilor parlamentare anticipate, adică pe tot parcursul acestei duminici, 11 iulie curent. Ne găsești cel mai operativ, în special, pe Facebook, Instagram sau Viber. Să avem un scrutin fără fraude electorale!

O fraudă electorală înseamnă intervenția ilegală în procesul de alegere. Actele de fraudă afectează numărarea voturilor pentru a aduce un rezultat electoral, fie prin creșterea ponderii de voturi a candidatului preferat, scăzând ponderea de voturi a candidatului rival, sau ambele.

În plus, suntem în plină pandemie, și votarea trebuie să aibă loc cu respectarea măsurilor de protecție contra COVID-19, care prevăd purtarea obligatorie a măștii de protecție, folosirea pixului personal, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței sociale.

Astfel, dacă ai sesizat vreo încălcare, caută-ne pe noi! Numărul de telefon al redacției grupului de presă REALITATEA este +373 67388777.

Modalități prin care puteți raporta:

Prin apel direct sau mesaje!

Pe Viber la nr. de telefon +373 67388777. Fie ne sunați, fie ne scrieți mesaje.

Prin mesageria Facebook, fiind suficient să dai un click pe unul din acestea: Realitatea.md; Rlive.md; Bani.md.

Prin mesageria Instagram, fiind suficient să dai un click pe unul din acestea: Realitatea.md sau Bani.md.

Cetățenii care dispun de un dispozitiv mobil sunt rugați să facă fotografii sau videouri pe care să ni le trimită prin modalitățile enumerate mai sus. La fel, vom fi mulțumiți, dacă ne veți scrie un simplu mesaj despre încălcarea pe care ați sesizat-o. În mesaj, descrieți scurt faptul încălcării.

Vă rugăm să indicați locația. Pentru cei care nu se află în țară, dar vor sesiza vreo încălcare la secțiile de votare din diasporă, vă rugăm să indicați unde anume.

Realitatea.md va mediatiza pe parcursul zilei tot ce se întâmplă în ziua alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova, dar și în afara acesteia. Toate știri pot fi găsite la rubrica ALEGERI, iar conținut generat în direct veți afla accesând acest link.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 16:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 16:36 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un grup de șapte cetățeni ai Republicii Moldova vor fi repatriați din Marmaris, după ce mai multe incendii puternice au izbucnit în sudul Turciei pe litoralul Mării Mediterane. Astfel, aceștia vor ajunge în Republica Moldova cu un autocar pus la dispoziție de compania de turism responsabilă de sejur. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în legătură cu incendiile forestiere din sudul Turciei, prin intermediul liniei telefonice de urgență constituite la Ambasada Republicii Moldova la Ankara au fost procesate mai multe solicitări parvenite din partea cetățenilor Republicii Moldova, cărora li s-a oferit asistența informațională și consulară.

Conform ultimelor informații furnizate de autoritățile locale, 107 din cele 112 focare au fost localizate și stinse. 

În acest sens, MAEIE reamintește că, cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73. 

În continuare, moldovenii sunt îndemnați să respecte anunţurile autorităţilor locale, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit și să evite deplasările în zonele afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate