Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Spunem NU! Jurnaliști declară boicot conferințelor lui Lukașenko. „L-au adus forțat pe Roma”

15 Iun. 2021, 11:52
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
15 Iun. 2021, 11:52 // În Lume //  Realitatea.md

VIDEO Protasevici, scos într-o conferință, după zvonurile că Lukașenko l-ar fi bătut. „Iată unicul semn pe care-l am”

După ce acum o zi jurnalistul de opoziție Roman Protasevici a fost scos într-o conferință de presă, în urma zvonurilor că anume Alexandr Lukașenko ar fi fost cel care l-a bătut după reținere, pe rețelele sociale a apărut o mișcare de boicoit. Totul a început când jurnaliștii BBC au părăsit sala în care avea această conferință de presă în semn de protest, iar alții care au rămas nu i-au acordat întrebări, dar au ținut să-i spună mesaje de încurajare.

Roman Protasevici a fost editor al canalului de Telegram NEXTA, însă la momentul reținerii activa la canalul de Telegram Беларусь головного мозга.

„Conferință de presă sub constrângere. Reiterăm că nu avem nicio iluzie referitoare în mâinile cui a ajuns Roma ostatic. În pofida faptului că regimul încearcă să ascundă urmele prin distrugerea documentelor, acțiunile sunt fixate și documentate de ONU. Sunt o sumedenie de probe și martori pentru care vor fi trași la răspundere”, au scris colegii lui Roman Protasevici după conferință.

În continuare, au îndemnat jurnaliștii: „dragi colegi, participarea la asemenea evenimente contravine eticii jurnalismului. Vă rugăm să nu participați. Spunem NU interviurilor sub constrângere”.

Jurnalistul belarus Dmitri Gurnievici a atras atenția asupra stării lui Roman Protasevici de la conferința de presă care, potrivit lui, nu ar putea fi calificată drept „emoții”.

Ieri, jurnaliștii BBC, acreditați la conferința de presă, au părăsit sala, când a fost anunțat că va ieși Roman Protasevici „din dorința de a comunica cu presa”. Ei au renunțat să participe, considerând că jurnalistul reținut a fost adus forțat.

O jurnalistă de la БелаПАН a decis să nu-i acorde nicio întrebare lui Protasevici. În loc de asta, i-a spus următoarele: „Îmi este greu să-mi imaginez prin ce ai trecut în ultimele săptămâni. Te compătimesc sincer. La fel, multă lume din Belarus și colegi de-ai tăi te compătimesc sincer”.

Restul jurnaliștilor de la conferință i-au adresat în mare parte întrebări despre starea sa de sănătate. Roman Protasevici se ține de răspunsurile pe care le-a mai dat, precum că este bine și nimeni nu l-a bătut.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 21:39
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 21:39 // Societate //  Cristina Vlah

În Republica Moldova, până în prezent au fost administrate aproape 1 milion de doze de vaccinuri contra Covid-19, informează Realitatea.md. Mai exact este vorba despre cifra de 992 873 de doze.

Per total, sunt 459 911 persoane, care au primit două doze de vaccinuri.

Lider la capitolul vaccinare este municipiul Chișinău, unde au fost administrate 223 334 de doze de vaccinuri. În Strășeni au fost administrate peste 16 mii de doze, în Ungheni 16 467 doze, în Soroca 16 909 doze. În Autonomia Găgăuză au fost administrate 51 644 de doze.

Cele mai puține doze au fost administrate în Basarabeasca – 3610 doze, iar în Taraclia – 4241 doze.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid