Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Stoianoglo, despre „noua dovadă” pe Platon în Laundromat: „Eu, în general, nu înțeleg cu ce s-a ocupat doamna Grigoriu”

21 Iul. 2021, 09:48
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
21 Iul. 2021, 09:48 // Politica //  Realitatea.md

Veaceslav Platon a fost achitat pe un episod concret. Dacă vor fi constatate alte încălcări, noi vom instrumenta și vom trage la răspundere. Din scrisoarea publicată de Inga Grigoriu nu este clar că el a furat. Declarațiile au fost făcute de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul emisiunii „Puterea A Patra” de la postul de televiziune N4, ediția de marți, 20 iulie curent, privind subiectul laundromatului.

„În scrisoarea publicată de doamna Inga Grigoriu scrie doar că o companie a participat la niște tranzacții și nici data nu este indicată. Presupun că totul s-a întâmplat în 2010, însă acțiunile finale privind frauda bancară au avut loc în noiembrie 2014, când BNM a eliberat peste 10 miliarde pentru paguba în urma administrării neeficiente a trei bănci din țară. … Eu, în general, nu înțeleg cu ce s-a ocupat până acum doamna Grigoriu. Pot să vă dau niște sugestii. Sunt sigur că comisia asta a fost creată la inițiativa deputaților ȘOR și oameni din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Doamna a fost numită acolo șefă și folosită pentru discreditarea mea în calitate de procuror general”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general și-a exemplificat acuzațiile prin faptul că în raportul prezentat de Inga Grigoriu de 4 gile, mai multe de 2 se referă la persoana sa. „Necătând la faptul că eu nu am nicio legătură. Eu, în general, am auzit despre laundromat, când am devenit procuror general”.

„Declarația nu a apărut întâmplător. În spate stă domnul Morari (n.r. Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție). El a făcut raportul respectiv. În plus, consiliera ei este și Oxana Țurcan pe care am concediat-o pentru încălcări financiare în activitatea sa. Dânsa a fost angajată la Parlament. Iată așa oameni vorbesc despre imaginea procurorului general”, a conchis acesta.

Amintim că, la începutul acestei luni, s-a anunțat că raportul final al Comisiei de anchetă privind Laundromatul este gata în proporție de 100%, însă proiectul nu poate fi deocamdată înregistrat în Parlament pentru a fi examinat, întrucât patru membri ai comisiei nu și-au pus semnăturile. Era vorba de deputați PSRM, Pro Moldova, dar și de Denis Ulanov de la Partidul „ȘOR”.

Potrivit concluziilor la care a ajuns Comisia „Laundromat”, „arhitectul” spălării banilor rusești prin băncile din țara noastră a fost nimeni altul decât Veaceslav Platon. Cel din urmă a negat acuzațiile și s-a cerut a fi audiat în cadrul Comisie, însă nu a fost dată curs invitației cererii date.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată în data de 30 noiembrie, printr-o hotărâre a Parlamentului. Termenul de activitate a acesteia a expirat pe 28 martie, însă ulterior, termenul ei de activitate a fost extins cu 45 de zile.

Din cadrul „Comisiei Laundromat” au făcut parte deputați din toate fracțiunile parlamentare. Aceasta a avut drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

DOC O nouă dovadă că Platon e implicat în spălătoria rusească și frauda bancară, publicată de Inga Grigoriu

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 17:58 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Incendiile continuă să se dezlănțuie în șase provincii ale Turciei. Flăcările s-au apropiat de stațiunile populare Antalya, Marmaris și Side. De asemenea, parcurile forestiere și câmpurile adiacente orașelor sunt în flăcări.

Zeci de elicoptere și sute de autospeciale de pompieri luptă împotriva incendiului.

Se știe deja despre patru morți, aproximativ două sute de persoane s-au adresat spitalelor pentru ajutor.

Realitatea.md amintește că, după incendiile puternice înregistrate în ultimele zile în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene vin cu un anunț important pentru cetățenii moldoveni.

Autoritățile de la noi îndeamnă oamenii să respecte anunţurile autorităţilor locale și să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit.

La fel, responsabilii îndeamnă cei plecați în vacanță să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate şi deplasarea în zone afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate