Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Tauber și Apostolova au mers împreună la shopping? Câte boliduri are Șor și cât l-a costat pe Ulanov un Mercedes

06 Iul. 2021, 17:25
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
06 Iul. 2021, 17:25 // Politica //  Realitatea.md

Mașini luxoase fabricate în ultimii doi ani la preț de mii de euro sau unele vechi la câteva sute de lei. Vorbim despre automobilele primilor cinci candidați din partea Partidului Politic „ȘOR” care aspiră la un fotoliu de deputat în viitorul Parlament al Republicii Moldova.

În timp ce liderul acestora, Ilan Șor se bucură de câteva boliduri de lux, alți membri ai formațiunii fie circulă cu o singură mașină, fie merg cu transportul public.

Cel puțin asta reiese din declarațiile de avere, pentru perioada 2019 – 2021, prezentate la Comisia Electorală Centrală.

Realitatea.md a analizat documentele și vă prezintă o scurtă informație.

Ilan Șor

Liderul Partidului Politic „ȘOR”, afacerist milionar și fost primar al orașului Orhei, Ilan Șor are o declarație de avere de-a dreptul intrigantă.

Acesta indică la CEC că are patru mașini, două dintre care sunt de lux. Este vorba despre un Bentley Continental, fabricat în 2010, pe care l-a cumpărat în 2014 la preț de aproape 2 milioane lei, echivalentul a aproximativ 120 000 de euro.

De asemenea, un alt Bentley al liderului formațiunii, de model Mulsane Extend fabricat în 2017, a fost cumpărat de Șor un an mai târziu. Pentru acest bolid, aspirantul la funcția de deputat ar fi achitat aproape 230 000 de euro.

Mai în glumă mai în serios, însă Ilan Șor se mai bucură de un autoturism de model Toyota Runner, fabricat în 1997 și cumpărat în 2006, la un preț simbolic de doar 400 lei.

La fel, Șor mai deține și un GAZ 2410, fabricat în 1988. Acesta l-a achiziționat în 2014 cu 5 000 lei.

Ce alte bunuri mai are în proprietate, aflați AICI.

Marina Tauber

Mai rău însă o duce colega de partid și vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber. Aceasta indică în declarația sa de avere depusă la CEC doar un automobil.

Este vorba despre un Volkswagen passat fabricat în 2018. Tauber l-ar fi cumpărat în 2019 la un preț de aproape 20 000 de euro.

Pe piața auto din Moldova, pentru un astfel de automobil, în prezent, trebuie să scoți din buzunar peste 14 000 de euro.

Denis Ulanov

Jurist, avocat și membru al Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov are mai multe mașini decât liderul formațiunii, Ilan Șor. În declarația de avere depusă la CEC, milionarul în lei indică că are un Mercedes GLS400, fabricat în 2019. Ulanov l-ar fi cumpărat în același an cu….ZERO lei.

De asemenea, deputatul „ȘOR” declară și un VAZ 2102 din 1979. Pentru acest model vechi, Ulanov a achitat 5 000 de lei.

Între timp, se bucură și de un Suzuki SX4-S-Cross din 2017 pe care, la fel, la cumpărat în același an. Pentru acest automobil a scos din buzunar aproape 10 000 de euro.

Lista mașinilor nu se încheie aici. Ulanov mai are și o Mazda, fabricată anul trecut, pe care a cumpărat-o în 2020 cu peste 32 000 de euro.

La fel, în garajul deputatului mai este și un vehicol motorizat/Honda CB650R. Cumpărat și fabricant acum doi ani, Ulanov ar fi achitat puțin peste 8 000 de euro.

Petru Jardan

Deputat și fost director general interimar al Întreprinderii de stat „​Aeroportul Internațional Chișinău”, Petru Jardan se pare că stă mai prost la capitolul automobile, cel puțin comparativ cu primii cinci membri ai formațiunii.

Jardan, indică la CEC, că nu are în proprietate nici un automobil.

Reghina Apostolova

În schimb, colega de partid, Reghina Apostolova se bucură de un Volkswagen passat fabricat în anul 2018 și cumpărat în 2019.

Comparând declarațiile de avere a Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, putem deduce că cele două au mers cel mai probabil „la shopping” împreună.

Pentru acest automobil, Apostolova a achitat, la fel ca și Tauber, în jur de 20 000 de euro.

Ce alte bunuri mai indică membrul „ȘOR” în declarația de avere aflați AICI.

————————————————————————————————————————

Realitatea.md amintește că, până la alegerile parlamentare anticipate au mai rămas 4 zile.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate