Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Toate oalele se sparg de capu lui Ion Chicu! Un socialist susține că rezultatele BECS au fost influențate de acesta

13 Iul. 2021, 16:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
13 Iul. 2021, 16:55 // Politica //  Petru Cosoi

După ce au pierdut alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Socialiștii încearcă să-i găsească pe care ar fi de vină pe eșecul lor. Astfel, un prim țap ispășitor ar fi Ion Chicu, ex-premierul țării promovat de către PSRM în toamna anului 2019 după ce a fost demisă Maia Sandu.

„Părerea mea este că una din greșelile mari care a jucat un rol, este legată de politică de cadre. Nu este vorba despre oameni mai puțin competenți, ci despre oameni care nu simțeau presiune politică din partea societății. Unele greșeli pe care le comiteau unii miniștri, în care echipa PSRM a investit încredere, se răsfrângeau asupra deputaților, deoarece noi trebuia să explicăm oamenilor de ce s-a făcut așa sau altfel”, a declarat Vasile Bolea în cadrul emisiunii „În centrul atenției” de la Publika TV.

Pe lângă Chicu, de vină ar fi și pandemia, a adăugat Bolea. „Noi am fost nevoiți să-i închidem pe toți în case pe trei luni de zile și asta a fost un factor obiectiv care a generat asemenea rezultate. Cetățenii sunt mai înrăiți și asociază aceste greutăți obiective care s-au abătut asupra țării cu guvernarea, cu PSRM, și din acest punct de vedere, a fost un ecou a ceea ce s-a întâmplat sau al problemelor cu care s-a confruntat țara anul trecut”, a adăugat deputatul.

Nu este pentru prima dată când Ion Chicu este învinuit de PSRM. Cu două zile înainte de alegeri, Igor Dodon a făcut aluzia la faptul că a socialiștii au promovat în funcții oameni care nu au avut responsabilitate politică. Astfel, Dodon declara că în viitor va promova doar oameni din echipa PSRM, dar nu tehnocrați.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 15:25
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Iul. 2021, 15:25 // Societate //  Valentina Buză
A furat cinci biciclete lăsate fără supraveghere din scara unui bloc, iar acum este cercetat penal de oamenii legii. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 36 de ani, locuitor al municipiului Bălți care a fost reținut de polițiști fiind bănuit de furt.

„Bărbatul a mai fost atras la răspundere pentru infracțiuni similare, de această dată ar fi furat 5 biciclete lăsate fără supraveghere în scara blocurilor de locuit. Urmare măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, bicicletele au fost depistate la o persoană care susține că le-ar fi cumpărat de la bănuit”, spune poliția.

Potrivit informațiilor, bărbatul bănuit fura bicicletele din scările caselor de locuit, lăsate fără supraveghere pe care urma să le vândă. Audiat, acesta nu și-a recunoscut vina, iar ulterior a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele. În acest context, poliția aduce la cunoștința cetățenilor că în ultima perioadă de timp, pe teritoriul municipiului Bălți se atestă o creștere a furturilor de biciclete.

Astfel, în scopul diminuării nivelului infracţional, angajații Inspectoratului de Poliție Bălți desfășoară acțiuni de informare și prevenire și vin repetat cu câteva recomandări pentru proprietarii de biciclete.

 • Nu lăsaţi bicicleta în scara blocului fără supraveghere;
 • Montaţi încuietori sigure şi chiar grilaje la intrarea în subsoluri, garaje sau anexe;
 • Instalați camera de supraveghere video la intrarea în scara blocului;
 • Întrebaţi persoanele străine pe care le sesizaţi în bloc pe cine caută.

Poliția îndeamnă ca, în cazul în care ați fost victimă sau martor al unui furt, memorați cât mai multe semnalmente ale persoanei și apelați la numărul de urgență 112.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate