Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Trei spitale din Capitală vor fi renovate. Bugetul planificat de municipalitate

23 Apr. 2021, 09:46
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Apr. 2021, 09:46 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Autoritățile municipale și-au propus să renoveze și să eficienteze energetic trei spitale din Chișinău, iar astăzi a fost lansată licitația. Este vorba de Spitalul Clinic municipal pentru copii „V. Ignatenco”; Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 Gheorghe Palade (Blocurile O și K). Pentru asta, au fost planificate 26 milioane de euro.

Despre asta a anunțat primarul general, Ion Ceban. Potrivit edilului, la acest trei instituții medicale se vor face următoarele lucrări.

„Izolarea termică a pereților exteriori și acoperișului, schimbarea geamurilor și ușilor, reabilitarea sistemelor de încălzire și ventilare, instalarea sistemelor fotovoltaice, contorizarea inteligentă pentru evidența consumului de energie electrică, energie termică, apă menajeră, eficientizarea sistemelor de iluminare” a scris Ceban.

Municipalitateaa anunță că documentele privind participarea la licitație pot fi descărcate pe site-ul oficial al BERD. Termenul limită de prezentare a ofertelor este 30 iunie 2021.

„Reabilitarea clădirilor are loc în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău”, implementat de către autoritățile publice locale cu suportul BERD, BEI și al Fondului pentru Energie E5P. Prima tranșă a proiectului presupune termoizolarea a 23 de clădirii – instituții publice, iar licitația lansată este ultima în cadrul primei tranșe, anterior fiind semnate alte contracte pentru eficientizarea energetică a 6 grădinițe și 14 licee publice” a conchis Ion Ceban.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală