Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.4672%
 • USD
  17.8563
  -0.1714%
 • RUB
  0.2450
  -0.1633%
 • RON
  4.3040
  -0.4856%
 • UAH
  0.6631
  -0.4826%

Ultimele supermașini pe benzină… Lamborghini și Lotus anunță lansarea!

09 Iul. 2021, 07:38
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 07:38 // Sci-tech //  Realitatea.md

Lamborghini a dezvăluit care va fi ultima sa supermașină cu motor V12 doar pe benzină. Deși vor exista mai multe modele V12 Lamborghini în viitor, acestea vor fi hibrid, a anunțat producătorul italian. Ulterior, și Lotus.

Lamborghini, care a construit mașini cu motoare mari aproape 60 de ani, este unul dintre producătorii de supermașini, printre care Ferrari și McLaren, care vor produce mașini sport hibrid sau modele complet electrice pentru a respecta reglementările din ce în ce mai stricte privind emisiile de carbon.

Marți, și Lotus, producătorul britanic de mașini sport cu aspect exotic, a prezentat ultima sa mașină pe benzină, Emira. Toate modelele viitoare Lotus vor fi pur electrice, a anunțat compania, care este deținută de compania chineză Geely, care deține și Volvo, un alt producător care intenționează să devină complet electric, scrie Mediafax.

Noul Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae este ultimul dintr-o serie de supercar-uri cu motoare cu 12 cilindri care începe cu Miura din 1966, considerată ca fiind primul supercar modern. A urmat Countach, care a devenit prototipul supercarului Lamborghini. Caroseria sa a fost copiată de fiecare mașină sportă Lamborghini de atunci, inclusiv de Aventador.

Celălalt model de mașină sport al Lamborghini, Huracán cu motor V10, va continua ca model pe benzină până în 2024, a declarat Stephan Winkelmann, director executiv al Lamborghini.

Lamborghini a anunțat anterior că, până la sfârșitul anului 2024, fiecare model produs va fi un hibrid plug-in. Aceste mașini vor combina baterii puternice și motoare electrice cu un motor cu ardere internă pentru a furniza puterea, greutatea redusă și sunetul motorului cerute de cumpărătorii de supercaruri, a spus Winkelmann.

Când ultimul model pe benzină al lui Lotus, Emira, va intra în producție, în primăvara anului viitor, acesta va fi alimentat de același motor Toyota V6 care a fost utilizat în alte mașini Lotus, precum Exige și Evora.

Câteva luni mai târziu va fi produs și cu un motor cu 4 cilindri fabricat de AMG, divizia de performanță a Mercedes-Benz. Motorul AMG, primul care va fi utilizat într-o mașină Lotus, va fi oferit cu o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj similar cu cele utilizate în mașinile de curse.

Următoarea mașină a lui Lotus va fi Evlja, un supercar complet electric de 1.900 de cai putere, care va costa 2 milioane de dolari. Cu prețul și puterea sa enorme, Evija este departe de produsele obișnuite Lotus. Lotus intenționează să producă, totuși, și mașini sport electrice mai accesibile și, pentru prima dată în istoria mărcii, modele practice precum SUV-urile crossover.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 22:10 // Politica //  Realitatea.md

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi pus la cale o schemă întreagă, prin care să o compromită pe Maia Sandu și PAS în ajun de alegeri parlamentare, informează Realitatea.md cu referire la Jurnal.md. Acestea, însă, au fost deconspirate de către ofițerii SIS, în urma unor percheziții.

Jurnaliștii au publicat un material video, din care reiese că trolli plătiți de Veaceslav Platon ar încerca de multe ori s-o lege pe Maia Sandu de Ilan Șor.

„Așadar, Maia Sandu urma să fie compromisă, fiind pusă alături de Ilan Șor. Iar în calculatorul care a ajuns la noi am găsit și felul în care Platon a planificat acest lucru. Este vorba despre niște imagini la care, la aceeași masă, ar apărea Ilan Șor și Maia Sandu și în care, în timpul unor discuții, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale. La masă cu Șor stă, într-adevăr, o persoană. Doar că este altcineva, iar cu ajutorul tehnicilor de editare de video de ultimă generație, acesteia îi este atribuit chipul Maiei Sandu.

Falsul nu este însă atât de calitativ încât să fie imposibil de combătut, întrucât se vede că fizic este imposibil ca persoana din imagini să fie Maia Sandu. Este vorba despre dimensiunile persoanei prezentate ca Maia Sandu, care arată chiar mai înaltă decât Ilan Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta care se apropie de ei”, se menționează în materialul jurnalistic.

În calculatorul în posesia căruia au intrat junaliștii au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale.

În fiecare dimineață, trolii lui Platon veneau la muncă punându-li-se în față fișiere word cu comentarii pe care trebuiau să le lase la diferite postări, pentru a-l lăuda pe șeful lor și a o denigra pe Sandu.

Mai mult, aceștia primeau linkuri cu știri și emisiuni de pe Facebook, multe dintre ele de la Jurnal TV, în care trebuiau să plaseze atacuri la adresa moderatorilor sau invitaților care îl criticau pe Platon.

Câteva dintre imaginile generate de fabrica de trolli a lui Platon:

Veaceslav Platon a fost telefonat de jurnaliști pentru o reacție, dar telefonul acestuia era deconectat.

Nu este însă exclus, ca aceste imagini urmau să fie scoase de la naftalină și date în spațiul public mai târziu. Asta luând în considerare faptul că fracțiunea Partidului Șor l-a votat pe Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului și au anunțat că vor vota și Guvernul Gavrilița.

De cealaltă parte, Natalia Gavrilița a spus că respinge susținerea fracțiunii Șor, din motiv că numele liderului lor este legat de frauda bancară. Gavrilița a mai adăugat că votul pentru viitorul Guvern a celor din partidul Șor ar putea submina încrederea oamenilor în următorul Executiv.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată