Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

„Un funcţionar ieşit din pepeni. Stoianoglo a trecut o linie roşie”. Litvinenco, despre acuzațiile aduse de procuror

04 Oct. 2021, 14:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Oct. 2021, 14:20 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Declarațiile tăioase ale procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la ilegalitățile actualei guvernări și dorința acesteia de a-l înlătura de la șefia PG, au fost catalogate de membrul PAS, ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco drept „declarații din disperare”.

Într-o postare pe Facebook, Litvinenco scrie că, prin aceste declarații, Stoianoglo a confirmat indirect că așa numitul concurs pentru selectarea sa ca Procuror General a fost trucat.

„Vroiam să spun mai multe despre încercările disperate ale lui Stoianoglo de a bloca activitatea Consiliului Superior al Procurorilor, capitol la care recidivează deja. Dar ieşirea sa penibilă din briefingul de azi necesită câteva comentarii, ca opinia publică să înţeleagă că avem de a face cu un caz ieşit din comun (şi un funcţionar ieşit din pepeni). În primul rând, Stoianoglo a trecut o linie roşie, folosind funcţia pe care o deţine în interes propriu şi acesta este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Or, încălcarea dreptului la viață privată se admite doar în interesul urmăririi penale și nicidecum în interesul personal al individului care încă mai deţine funcția de Procuror General. În al doilea rând, Stoianoglo a confirmat indirect că așa numitul concurs pentru selectarea sa ca Procuror General a fost trucat. Despre faptul că el va fi ”alesul” se știa înainte de începerea acestuia. Este clar că a fost numire şi nu alegere şi că această numire a fost rezultatul unui târg politic cu Dodon. În al treilea rând – și asta e cel mai grav – Stoianoglo a recunoscut că a beneficiat de favoruri din partea lui Platon, prin faptul că i-a solicitat ”ajutorul”. Vorbim de o „favoare” oferită de un inculpat unui procuror general! Nu doar bunul simţ (se vede clar că Stoianoglo nu-l mai are), dar chiar Legea nu admite așa ceva decât în cadrul unor mecanisme procedurale (martor, expert etc.). Toate acestea sunt suficiente pentru cel puțin inițierea unei proceduri disciplinare. Dar poate și mai mult”, scrie ministrul Justiției.

Mai mult, ministrul Justiției spune că Stoianoglo ar face aceste declarații din disperare și că se victimizează.

„La finalul briefingului Stoianoglo a fost întrebat dacă face aceste declarații din disperare. Nu mai contează ce a răspuns. Stoioanoglo este disperat şi încearcă să se victimizeze. Dar el nu este victima politicului, aşa cum încearcă să prezinte, dar al incompetenţei şi lipsei de verticalitate de care a dat dovadă. Avem în funcţie un procuror slab, numit ilegal, care a devenit o marionetă în mâinile marilor corupţi şi hoţi, care au furat decenii la rând această ţară. Cetăţenii acestei ţări merită un procuror general care să apere legea, dar nu care să folosească legea pentru a se apăra pe sine”, a conchis Litvinenco.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a împărțit acuzații în stânga și în dreapta și a precizat că se simte hărțuit de către actuala guvernare a Republicii Moldova.

Imediat după investirea noii guvernări PAS a fost anunțat război corupției. Prima, principala și unica țintă în acest război contra corupției am devenit chiar eu – Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat Stoianoglo.

Mai mult, Stoianoglo a precizat că o persoană cheie în această „schemă” ar fi nimeni altul decât fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Stoianoglo vine cu noi ACUZAȚII în adresa guvernării. Rolul lui Viorel Morari în discreditarea procurorului general

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 13:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 13:50 // În Lume //  Maria Timofti

Peste 10 milioane de dolari SUA ( circa 9 milioane de euro), au fost găsiți miercuri, 1 decemrbie, în numerar, într-o casă rezidențială din Nueva Providencia din provincia Caraibe Colon. Este cea mai mare sumă confiscată vreodată de autoritățile naționale de la o bandă criminală.

Potrivit euronews.com , anchetatorilor le-a luat mai mult de 12 ore pentru a aduna toți banii, folosind o duzină de aparate. Banii au fost găsiți ascunși în trei locații diferite. De asemenea, au fost ridicate 10 arme de foc și 38 de vehicule de lux  care aparțineau grupării.

Într-o conferință de presă, procurorul general al Panama, Javier Carabello, a declarat că suma reprezintă „o lovitură puternică și dură” pentru grup, „lovindu-i exact acolo unde o doare cel mai mult”.

„Operațiunea Fisher” a dus la arestarea a 57 de persoane, toate suspectate de colaborare cu cartelul. Toți sunt acuzați că au primit cantități mari de droguri din Columbia și le-au ascuns înainte de a le trimite în Statele Unite prin America Centrală. Cinci dintre suspecți sunt ofițeri de poliție.

La operațiunea care a început în februarie 2020 a participat și Administrația SUA pentru Aplicarea Drogurilor (DEA).

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală