Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Un șofer a încercat să corupă un polițist de frontieră cu 20 de euro. Ce alte ilegalități au avut loc la PTF Cahul

14 Ian. 2022, 15:27
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
14 Ian. 2022, 15:27 // Actualitate //  Maria Timofti

Un caz de corupere activă, denunțat de polițiștii de frontieră și alte patru incidente privind deținerea actelor falsificate sunt rezultatele activității în 24 de ore, consemnate în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Un șofer de microbuz care nu avea la el actul care să-i permită transportarea coletelor, a încercat să corupă un polițist de frontieră. În cadrul controlului trecerii frontierei de stat acesta a înmânat actele de călătorie și o sumă de bani. Angajatul Poliției de Frontieră a raportat cazul pentru a fi luate măsurile legale ce se impun. Potrivit informațiilor, acum moldoveanul care urma să ajungă în Finlanda este documentat
În același timp, altor patru conaționali au fost ridicate: o carte de identitate românească, două permise de conducere românești și un certificat al testului RT-PCR Covid-19. Toate documentele prezentau semne clare de falsificare.

Un șofer de pe ruta Moldova – Italia a fost cercetat în timpul controlului suplimentar. În urma analizei, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile române pe numele unei persoane străine. În cadrul verificării s-a confirmat prezența indicilor de falsificare.

Un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 36 de ani este documentat după ce a prezentat certificatul testului RT PCR Covid-19 falsificat. Bărbatul era pasager al autocarului Republica Moldova – Franța. În cadrul audierilor, tânărul a recunoscut că prin intermediul unei persoane a făcut rost de document, achitând o sumă de 500 de lei.

Totodată, polițiștii de frontieră controlat mai amănunțit un alt pasager din același autocar, un moldovean de 31 de ani, originar din raionul Ialoveni. În portmoneul personal al bărbatului a fost descoperit un permis de conducere românesc fals. Tânărul a declarat că ar fi obținut permisul peste hotare și că ar fi achitat suma de 200 de euro. La verificarea bagajelor personale a fost găsit, ascuns printre lucruri, un dispozitiv artizanal utilizat pentru consumul de substanțe narcotice sau psihotrope. În acest sens, a fost inițiat și un proces penal.

Asupra unui tânăr din raionul Ștefan-Vodă, pasager al unui autocar cu ruta Moldova – Marea Britanie a fost depistat un permis de conducere românesc fals. Documentul a fost depistat în portmoneul pasagerului de 27 de ani. Tânărul a mărturisit că și-ar fi perfectat actul acum doi ani în Franța, pentru a putea face rost de un act ce corespunde cerințelor europene, ca ulterior ușor să se angajeze la muncă. El a spus că a apelat la serviciile unei persoane intermediare, ultimul i-a perfectat actul contra sumei de 200 de euro.

În toate cazurile, actele cu indici de falsificare au fost ridicate.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:54
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Ian. 2022, 17:54 // Societate //  Valentina Buză

Pentru a putea fi reciclați, primăria municipiului Chișinău atenționează cetățenii referitor la necesitatea depozitării separate a brazilor care au fost utilizați în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Astfel, în perioada 17-22 ianuarie 2022, resturile vegetale vor fi stocate în preajma platformelor de colectare a deșeurilor menajere (nu în containere), urmând ca serviciile specializate din cadrul Primăriei să-i transporte la o platformă din str. Lunca Bâcului, 24 (în preajma Stației de Epurare).

De menționat că, rumegușul de brad va fi utilizat ulterior pentru compost.

Totodată, Î.M. Regia „Autosalubritate” îndeamnă cetățenii să nu arunce brazii în containerele pentru deșeuri menajere solide, pentru că astfel nu vor putea fi reciclați, fiind transformați în masă neutilizabilă.

„Brazii uscați trebuie depozitați separat, pentru ca ulterior să poată fi folosiți în calitate de îngrășământ organic pentru plante, la fertilizarea solului”.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală