Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Un vameș, prins de ANI, cu avere nejustificată. Ce riscă funcționarul

13 Apr. 2021, 14:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Apr. 2021, 14:14 // Societate //  Tatiana Rusnac

Autoritatea Națională de Integritate a sesizat Procuratura Generală, după ce a depistat că un vameș nu a declarat în declarația de avere și interese personale peste două milioane de lei. Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, funcționarul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de trei ani.

„În perioada 2013-2016, vameșul și membrii familiei sale au înregistrat o diferență vădită de aproximativ 1 milion 248 mii de lei, între proprietatea dobândită și veniturile obținute.

Iar, pentru perioada 2016-2020, inspectorul de integritate, a stabilit existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat, în mărime de peste 934 de mii de lei, diferența fiind constată între averea dobândită și veniturile obținute de către vameș împreună cu familia sa.

Deși, pe toată perioada, subiectul a înregistrat venituri oficiale doar din salariu, acesta a reușit să achiziționeze mai multe bunuri imobile și mobile (1 casă, un teren, trei automobile) să alimenteze conturi bancare cu numerar și să încaseze mijloace financiare pentru transferuri internaționale, etc. Fiindu-i solicitat punctul de vedere, vameșul nu a putut justifica  proveniența acestor sume de bani. Fapt pentru care inspectorul de integritate a considerat că aceste sume au fost obținute în mod ilicit”, se arată în nota informativă a ANI.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a averii nejustificate, care cade sub incidența legii ANI nr. 133/ 2016, în mărime de 934 de mii de lei.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 04:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
25 Sept. 2021, 04:35 // În Lume //  Cristina Vlah

Situații tensionate în spațiul aerian deasupra Mării Negre. Rusia a creat o situație destul de provocatoare în timpul desfășurării antrenamentului pentru militarii ucraineni pe Marea Neagră, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Unian.

Potrivit sursei, acest lucru a fost anunțat de către comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei. „În zona unde aveau loc antrenamentele cu rachete de tip „Zenit” ale forțelor aeriene, dar și antrenamentele forțelor terestre ale Ucrainei în regiunea Mării Negre, avioanele de recunoaștere ale Federației Ruse au încălcat grav principiile de utilizare a spațiului aerian. Ele de mai multe ori au intrat în zona interzisă, pe care Ucraina a rezervat-o pentru desfășurarea antrenamentelor de pregătire”, a spus oficialul.

De asemenea, se menționează că avioanele Rusiei au intersectat linia traseului stabilit pentru rachetele lasate de ucraineni. „Conducerea Rusiei și-a arătat o dată în plus adevărata față, creând situații provocatoare și punând în pericol proprii săi piloți”, a adăugat reprezentantul ucrainean.

Recent, forțele armate ale Ucrainei au avut antrenamente și au folosit sistemul „Uragan” la frontiera cu Crimeea. Țintele focurilor de arme au fost armata și mașinile blindate ale unui adversar improvizat, aflat la o distanță de 30 de kilometri.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române