Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

VIDEO „Bita”, gaz și amenzi. Pe final de campanie, Vasile Costiuc se plânge, fiind amendat și de Poliția de Frontieră

09 Iul. 2021, 17:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
09 Iul. 2021, 17:46 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul și candidatul la parlamentare al Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, denunță în perioada campaniei electorale și nu doar în acest timp un șir de amenzi aplicate acestuia de către mai mulți funcționari, oameni de afaceri, judecători etc, gaze lacrimogene și chiar bastoane aplicate pentru videourile pe care le realiza.

„Parcă sunt în joaca Super Mario, acumulez amenzi”, spune Costiuc într-un video, în care a fost astăzi amendat de Poliția de Frontieră la Naslavcea, pentru că a intrat în zona de frontieră fără să înștiințeze autoritățile.

Acesta afirmă că, un deputat fost democrat, iar acum „neafiliat politic” l-a atacat în judecată, câțiva agenți economici, care în opinia lui ar dezvolta afaceri cu încălcarea legii, Partidul Șor, pentru că ar fi filmat magazinele sociale ale acestei formațiuni, primarul municipiului Ungheni, un judecător etc.

Costiuc afirmă că, dacă nu se va schimba nimic după alegeri atunci va fi nevoit să plece peste hotare pentru a face bani să achite amenzile aplicate acestuia.

Amintim că, recent, Vasile Costiuc a fost stropit cu gaze lacrimogene de către un susținător al PSRM, a primit un baston în spate de la un paznic al CFM pentru a nu s-a conformat solicitării de a nu filma „un obiect strategic” și a fost amendat de unele persoane pe care le-a criticat.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 17:25
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Aug. 2021, 17:25 // Politica //  Tatiana Rusnac

Mai în glumă mai în serios, însă fostul șef al IGP, ex-ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI, a devenit protagonistul unui interviu chiar de după gratii, pe Facebook.

Pe pagina sa oficială a fost postat un interviu text, iar Pînzari ar fi răspuns la întrebări prin intermediul avocatului, se anunță în postare.

În interviu, Alexandru Pînzari susține că adevărul va ieși la iveală, iar cineva i-ar fi atribuit ilegalități pe care nu le-a comis. Mai mult, Pînzari declară că:

„Suntem în Republica Moldova, unde trebuie să admitem orice idee, orice scenariu. Totodată, sincer mi-ar părea rău dacă se va dovedi că cineva a ales să-şi facă imagine în faţa noii puteri, încercând să-şi demonstreze aşa-zisa eficienţă, călcând în picioare tot ce înseamnă normă legală sau drepturi ale omului.”

Interviul integral poate fi citit mai jos.

Dle Pînzari, de ce credeţi că aţi fost plasat în arest. Consideraţi întemeiate acuzaţiile ce vi se aduc?

A.P.: Cu siguranţă, motivele plasării mele în arest sunt altele decât cele invocate oficial. Dacă s-ar fi urmat strict litera legii, nu s-ar fi ajuns nici măcar la începerea urmăririi penale în cazul meu, nu tocmai la arest. Toate acţiunile mele au fost perfect legale şi cei ce instrumentează dosarul cunosc perfect acest lucru. Ca să nu mai vorbim deja că arestul preventiv e o măsură extremă, care se aplică în condiţii strict stabilite de lege. În cazul meu, nici vorbă de astfel de condiţii nu este. Deci, şi arestul preventiv e ilegal, şi acuzaţiile ce mi se aduc sunt nefondate.

Credeţi că este întâmplător faptul că aţi fost plasat în arest anume acum când la putere vine altă forţă politică?

A.P.: Suntem în Republica Moldova, unde trebuie să admitem orice idee, orice scenariu. Totodată, sincer mi-ar părea rău dacă se va dovedi că cineva a ales să-şi facă imagine în faţa noii puteri, încercând să-şi demonstreze aşa-zisa eficienţă, călcând în picioare tot ce înseamnă normă legală sau drepturi ale omului. Cu siguranţă, în timp adevărul va ieşi la iveală, dar, repet, sincer mi-ar părea rău dacă ceea ce mi se întâmplă este în legătură directă cu schimbarea puterii în Moldova.

Activitatea politică pe care o desfăşuraţi are legătură cu ceea ce vi se întâmplă?

A.P.: Admit ideea că activitatea mea politică a deranjat pe cineva, dar nu sunt omul care să arunc declaraţii fără a avea probe. Voi examina lucrurile şi din acest punct de vedere, or, dacă există interes politic, mai devreme sau mai târziu, acest lucru va ieşi la iveală. Dar, totodată, admit ideea că şi precedenta mea activitate a deranjat pe mulţi şmecheraşi, care acum, sub motive inventate, încearcă să se răzbune. Fiind în fruntea IGP, multora le-am stricat schemele ce le aduceau venituri fabuloase. Ca ziarişti puteţi să faceţi investigaţii la temă ca să vă convingeţi că mulţi din cei pe care i-am pus atunci la punct şi-ar dori să se răzbune.

Ar putea fi careva legătură între plasarea Dvs. în arest şi activităţile de business pe care le aveţi?

A.P.: Eu nu am activităţi de business şi am spus acest lucru nu o dată. Altceva este că unii şi-ar dori ca despre mine să se spună că am afaceri şi până acum au promovat intens aceste minciuni. Dar, dacă cineva crede că eu am business-uri şi îşi face careva planuri legate de persoana mea în acest sens, îl aşteaptă o mare dezamăgire.

Ceea ce vi se întâmplă acum vă poate ştirbi serios imaginea. Spre exemplu reputaţia pe care o aveţi în rândurile poliţiştilor.

A.P.: Mă mândresc cu faptul că, pe durata mandatului meu, poliţiştii au recăpătat încrederea că ceea ce fac e bine pentru cetăţeni, gradul de încredere al cetăţenilor în poliție a crescut de la 21% la 46%, iar salariile poliţiştilor au crescut în medie cu 12%. Multe lucruri bune am făcut împreună cu efectivul poliţienesc în acea perioadă şi acestor oameni nu trebuie să vină cineva dintr-o parte să le spună cine e Alexandru Pânzari. Eu îi stimez şi îi apreciez enorm şi sunt sigur că aceste sentimente sunt reciproce.

„Cât despre imaginea publică, într-adevăr este lezată acum urmare a abuzurilor ce se comit în raport cu mine. Dar sunt sigur că adevărul va ieşi la iveală şi prejudiciul de imagine care mi-a fost cauzat va fi reparat”, ar fi spus Pînzari avocatului său.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată