Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Ilan Șor: Sunt gata să mor pentru a-mi onora promisiunea ca oamenii să trăiască mai bine în Moldova

09 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 17:55 // Societate //  Realitatea.md

Sunt gata să mor, mă voi face luntre și punte, dar îmi voi onora promisiunea ca oamenii să trăiască mai bine în Moldova. Declarația a fost făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în ultima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iunie.

Ilan Șor îi îndeamnă pe oameni să-i acorde încredere, așa cum au procedat locuitorii Orheiului, în 2015.

Ilan Șor a făcut și un bilanț al campaniei electorale pentru acest scrutin. Potrivit lui, politicienii s-au împroșcat cu noroi și doar Partidul „ȘOR” a avut o campanie electorală decentă și le-a propus oamenilor un program concret de dezvoltare a țării.

„Scopul nostru este ca atunci când veți ieși dimineața din casă să vă bucurați de drumuri noi, terenuri de joacă, să aveți bani suficienți în buzunare, ca să nu vă gândiți pe ce să faceți cumpărături și dacă vă ajunge să vă plătiți facturile de întreținere. Pentru ca bunicii noștri să aibă posibilitatea să-și ajute nepoții și pentru ca rudele noastre să revină acasă de peste hotare. Anume cu aceste obiective am venit în fața Dvs. și am explicat că le vom atinge rapid”, a mai declarat liderul Partidului „ȘOR” în adresarea sa către alegători.

Ilan Șor a amintit că, înainte de alegerile locale din 2015, sondajele îl creditau cu 11% din opțiunile de vot, dar a acumulat 68% și a devenit primar al orașului Orhei din primul tur de scrutin.

„Oamenii au decis să-mi ofere o șansă: ce-ar fi dacă după toți hoțomanii și ticăloșii, acest băiețandru va reuși ceva, poate nu ne va minți și va reuși. Pentru mine este o mare mândrie că nu i-am dezamăgit și nu i-am mințit pe acei oameni. Nu îmi este rușine să merg acum pe străzile Orheiului și să-i privesc în ochi pe oameni, deoarece mi-am onorat promisiunile”, a spus Ilan Șor.

Ilan Șor mai consideră că alegerile parlamentare din 11 iulie reprezintă o șansă pentru ca toți oamenii să înceapă o viață mai bună aici și acum.

„Vă dau cuvântul meu de onoare. Dacă îmi veți oferi șansa la aceste alegeri, eu sunt gata să mor, să mă fac luntre și punte, pentru a-mi respecta cuvântul dat, astfel încât să trăiți bine acasă, în Republica Moldova”, a conchis Ilan Șor.

(Publicitate electorală)

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate