Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Ilan Șor: Sunt gata să mor pentru a-mi onora promisiunea ca oamenii să trăiască mai bine în Moldova

09 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 17:55 // Societate //  Realitatea.md

Sunt gata să mor, mă voi face luntre și punte, dar îmi voi onora promisiunea ca oamenii să trăiască mai bine în Moldova. Declarația a fost făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în ultima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iunie.

Ilan Șor îi îndeamnă pe oameni să-i acorde încredere, așa cum au procedat locuitorii Orheiului, în 2015.

Ilan Șor a făcut și un bilanț al campaniei electorale pentru acest scrutin. Potrivit lui, politicienii s-au împroșcat cu noroi și doar Partidul „ȘOR” a avut o campanie electorală decentă și le-a propus oamenilor un program concret de dezvoltare a țării.

„Scopul nostru este ca atunci când veți ieși dimineața din casă să vă bucurați de drumuri noi, terenuri de joacă, să aveți bani suficienți în buzunare, ca să nu vă gândiți pe ce să faceți cumpărături și dacă vă ajunge să vă plătiți facturile de întreținere. Pentru ca bunicii noștri să aibă posibilitatea să-și ajute nepoții și pentru ca rudele noastre să revină acasă de peste hotare. Anume cu aceste obiective am venit în fața Dvs. și am explicat că le vom atinge rapid”, a mai declarat liderul Partidului „ȘOR” în adresarea sa către alegători.

Ilan Șor a amintit că, înainte de alegerile locale din 2015, sondajele îl creditau cu 11% din opțiunile de vot, dar a acumulat 68% și a devenit primar al orașului Orhei din primul tur de scrutin.

„Oamenii au decis să-mi ofere o șansă: ce-ar fi dacă după toți hoțomanii și ticăloșii, acest băiețandru va reuși ceva, poate nu ne va minți și va reuși. Pentru mine este o mare mândrie că nu i-am dezamăgit și nu i-am mințit pe acei oameni. Nu îmi este rușine să merg acum pe străzile Orheiului și să-i privesc în ochi pe oameni, deoarece mi-am onorat promisiunile”, a spus Ilan Șor.

Ilan Șor mai consideră că alegerile parlamentare din 11 iulie reprezintă o șansă pentru ca toți oamenii să înceapă o viață mai bună aici și acum.

„Vă dau cuvântul meu de onoare. Dacă îmi veți oferi șansa la aceste alegeri, eu sunt gata să mor, să mă fac luntre și punte, pentru a-mi respecta cuvântul dat, astfel încât să trăiți bine acasă, în Republica Moldova”, a conchis Ilan Șor.

(Publicitate electorală)

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 19:31
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Oct. 2021, 19:31 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

În contextul în care Republica Moldova se confruntă cu o criză a gazelor naturale, președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un apel la solidaritate națională. „Să nu ne lăsăm certați în momentele în care trebuie să fim cei mai uniți”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, după ce a fost convocată ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). 

Potrivit mesajului președintei, Maia Sandu a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să fie uniți. 

„Să ne ținem uniți, să nu permitem divizarea țării când este cel mai greu. Să fim atenți la minciunile cu care suntem intoxicați. Să nu ne lăsăm certați tocmai în momentele în care trebuie să fim cei mai uniți”. 

De asemenea, Maia Sandu a ținut să menționeze faptul că, în pofida unei ierni grele, Republica Moldova va avea parte de o primăvară prosperă. 

„Sunt sigură că după o iarnă plină de provocări va veni o primăvară a dezvoltării și vom continua calea de schimbare a țării noastre pentru a o face mai bună și mai prosperă”.

 

Totodată, în cadrul conferinței a fost subliniat faptul că autoritatile Republicii Moldova întreprind măsuri pentru a obține furnizarea gazelor naturale în condițiile cele mai bune. Conform declarațiilor, negocierile sunt în desfășurare, iar cel mai important este ca țara să obțină un preț accesibil pentru consumatorii din Republica Moldova.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău