Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

VIDEO Ce-i cu gazul?! Voronin i-a dat nasul în jos lui Spînu: „El îi tânăr și eu am să-i fac скидкa”

14 Oct. 2021, 14:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
14 Oct. 2021, 14:15 // Politica //  Realitatea.md

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a fost prezent în sala plenului joi, 14 octombrie curent, și s-a cam luat la harță cu opoziția. Acesta a trebuit să prezinte la ședința deputaților două proiecte: unul pentru modificarea Legii privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și altul pentru ratificarea Acordului de modificare nr.2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor în țară. Însă opoziția nu a putut să nu-l întrebe de gaz, fiind o problemă actuală pentru cetățenii moldoveni.

Discuția a început-o deputatul comunist Oleg Reidman cu întrebarea: „Deci, ce-i cu gazul?!”. Au urmat mai multe replici acide între deputați și ministrul Andrei Spînu care se afla la tribuna din plen pentru a prezenta două proiecte.

La un moment dat, oficialul, învinuind anterioarele componențe de guvernări ale Republicii Moldova, a enunțat și numele fostului președinte de țară, deputatul PCRM Vladimir Voronin. Cel din urmă nu s-a abținut să nu comenteze.

„El a pronunțat familia mea. Toate chestiile astea… El este tânăr și eu am să-i fac oliacă de скидкa (tr. reducere). Sursele energetice, dragul meu, întotdeauna au fost și vor fi elemente politice. Voi să fiți mai atenți când vă implicați în diferite aventuri, cum ar fi Platforma Crimeea (n.r. evenimentul la care a participat președinta Maia Sandu) și așa mai departe. De aceea, lu’ matale nu ți-a deschis ușa nici Miller (n.r. Alexei Miller – președintele Consiliului de administrație al Gazprom), nu că încă altcineva. De aici trebuie să începi. Să dai nasul în jos și să te apuci de lucru”, i-a spus Voronin lui Spînu.

Amintim că Andrei Spînu a fost în Rusia pentru a discuta prelungirea unui contract dintre Moldovagaz și Gazprom. Odată întors acasă, a susținut o conferință de presă despre toate și nimic. Mai târziu, pe data de 13 octombrie curent, a ieșit cu o nouă conferință de presă în cadrul căreia a anunțat deja că avem stare de alertă în sectorul de gaze naturale.

Este de menționat că proiectele prezentate de ministru la ședință au fost aprobate cu majoritate de voturi.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 13:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
28 Oct. 2021, 13:32 // Actualitate //  Valentina Buză

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința unei femei din Moldova și a unui cetățean irakian, într-un dosar penal anunțat anterior în presă, privind organizarea migrației ilegale din Ucraina, cu tranzitarea Moldovei spre România.

„Învinuiții sunt membri ai unui grup criminal organizat internațional și aveau rolul de cazare a cetățenilor sirieni în Chișinău, ulterior – transportarea lor spre frontiera cu România și indicarea locației pentru traversarea ilegală a Prutului. De asemenea, aceștia se angajaseră să intermedieze comunicarea sirienilor cu organizatorii din statul vecin, în scopul asigurării transportării lor spre Germania”, se arată în nota informativă a PCCOCS.

Potrivit materialelor dosarului, cetățenii sirieni se refugiaseră în Irak, de unde au sosit legal în Ucraina, pe cale aeriană.

Pentru implicarea în comiterea faptelor infracționale, membrii grupului criminal internațional urmau să primească a câte 13.000 euro de la fiecare cetățean sirian, în diferite tranșe.Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău