Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Consecințele inundațiilor din urma ploilor torențiale din Germania: cel puțin 6 morți și 50 de persoane dispărute

15 Iul. 2021, 10:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
15 Iul. 2021, 10:50 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Cel puțin șase persoane au murit în vestul statului german Renania-Palatinat în timp ce ploile abundente și inundațiile au lovit Germania. Șase case s-au prăbușit, lăsând vreo 50 de persoane dispărute.

Potrivit poliției locale, cel puțin șase persoane au murit în districtul Ahrweiler din Renania-Palatinat, pe fondul ploilor abundente și al inundațiilor. Aproximativ 50 de persoane au dispărut după ce șase case s-au prăbușit în statul de vest al Renaniei-Palatinat, după câteva ore de ploaie torențială. 

„În prezent avem un număr neclar de oameni pe acoperișuri care trebuie salvate.Există multe locuri în care au fost dislocate brigăzile de pompieri și lucrătorii de salvare. Nu avem încă o imagine foarte precisă, deoarece măsurile de salvare continuă”, a spus un purtător de cuvânt al poliției din Koblenz. 

Ploile abundente au lovit miercuri vestul Germaniei, provocând daune masive asupra bunurilor și evacuări în masă. Mai multe autostrăzi au fost închise.

Districtul Vulkaneifel din Renania-Palatinat a fost obligat să declare starea de urgență, deoarece mai multe zone nu erau accesibile din cauza ploii torențiale.

„Situația este foarte gravă, avem multe drumuri și sate inundate care nu mai sunt accesibile”, a declarat administratorul districtului Julia Gieseking. 

Totodată, starea de urgență va permite armatei să se alăture eforturilor de ajutor.

Serviciul meteorologic german a avertizat că părțile din sud-vestul țării ar putea aștepta și astăzi furtuni puternice, cu averse continue care vor dura până vineri seara. 

Meteorologii avertizează cu privire la posibile inundații ale străzilor și subsolurilor. Cel puțin șase persoane sunt raportate dispărute. 

Ciclonul „Bernd” a adus cu el ploi puternice în mai multe state federale din Germania. Serviciul meteorologic german (Deutscher Wetterdienst, DWD) a avertizat miercuri, 14 iulie, că condițiile meteorologice extreme, inclusiv furtuni puternice și precipitații prelungite, vor continua în Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saar și mai multe regiuni din statul Hesse. Se estimează că precipitațiile zilnice vor varia de la 50 la 200 de litri pe metru pătrat. 

Totodată, meteorologii i-au avertizat pe cetățeni cu privire la posibile inundații de străzi și subsoluri, precum și de alunecări de teren. Râurile și pâraiele mici își pot revărsa malurile. Serviciile de salvare sunt forțate să vină în ajutorul conducătorilor auto blocați de apă în mașinile blocate.  

O casă de bătrâni a fost evacuată în orașul Hagen (Renania de Nord-Westfalia). Potrivit autorităților locale, clădirea a fost grav avariată de apă și a devenit nelocuibilă. 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 11:08 // Societate //  Valentina Buză

Doi indivizi cu vârstele cuprinse între 28 și 39 de ani, originari din municipiul Chișinău sunt cercetați penal de oamenii legii după ce, timp de două luni au fost „urmăriți” pentru că aveau ca „preocupare” de bază traficul și comercializarea de droguri. Astfel, aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau substanțele narcotice investigatorului sub acoperire.

„În urma măsurilor speciale de investigații, polițiștii au acumulat probe care confirmă activitatea infracțională a suspecților, ultimii fiind documentați în timpul comercializării atât a drogurilor de tip PVP cât și a pastilelor „Ecstasy”. Suspecții activau într-o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a substanțelor narcotice, în proporții deosebit de mari”.

Potrivit informațiilor, imediat după flagrant au fost efectuate trei percheziții atât corporale cât și a mijlocului de transport cu care se deplasau bănuiții, unde au fost ridicate telefoane mobile, acte de identitate și mijloace bănești, transmise sub controlul ofițerilor.

„Substanțele ridicate au fost transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei, iar bărbații anterior judecați pentru comercializarea drogurilor și-au recunoscut vina. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru „Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore, iar ulterior plasați în arest pentru 30 zile”, spune poliția.

Mai mult, potrivit legii penale, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat sau au favorizat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate