Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

VIDEO De la folie cu bule la simple dimple! Despre pasiunea, nu doar a copiilor, pentru jucăriile antistres

24 Iul. 2021, 10:30
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Iul. 2021, 10:30 // Life //  Realitatea.md

Copiii vor tot ce văd pe Internet, se adresează o vânzătoare într-un magazin de jucării unor părinți. Oare? De la folia cu bule de aer la pop-it. De ce pasiunea pentru jucăriile antistres nu înseamnă deloc un infantilism, ci mai degrabă o necesitate pentru relaxarea sistemului nervos, inclusiv, pentru adulți. Vă povestim cum au apărut acestea și cum în prezent toți sunt obsedați de simple dimple și de pop-it care, în traducerea din limba engleză, înseamnă „împinge”.

Pop-it, simple dimple și squish – cu siguranță de curând ați tot auzit aceste cuvinte. Dacă nu, atunci deja veți atrage atenția..! Par a fi expresii pentru vrăji din desene animate pentru copii, însă de fapt sunt jucării antistres care au devenit neașteptat de populare datorită TikTok-ului.

Pe această platformă, adolescenții au publicat o serie de video-uri cu hashtag-ul #popit și au ajuns să adune peste trei miliarde de vizualizări.

Aceste jucării au o construcție simplă. Înrămate în plastic, au umflături de diferite dimensiuni pe care trebuie să le apeși. Odată ce le-ai apăsat, acestea ies pe partea cealaltă și se aude ușor un „pop”. De aici și vine denumirea lor. Seamănă foarte mult cu foliile cu bule de aer, doar că pot fi utilizate veșnic, pentru că nu se sparg.

Simple dimple – tradus exact ar însemna gropiță simplă, se deosebește de pop-it prin dimensiunea umflăturilor. Dacă în al doilea caz, acestea sunt de aceleași dimensiuni, atunci în primul de diferite – mai mari și mai mici. Pentru a le apăsa, este necesară o altă putere, se scoate un alt sunet și se modifică senzațiile după ce de joci cu ea.

Squish la fel este o jucărie antistres, însă arată altfel. Este confecționată din polimer elastic și moale. Pe ea trebuie să o strângi în palmă, iar odată ce-i dai voia „să respire” revine la forma inițială.

Și deși aparent ar fi invenții noi, jucăriile au fost inventate încă în anii 2000 de către compania „Fat Brain Toys” care și-a propus ca, prin intermediul lor, copiii să-și antreneze motorica mică.

Dacă ar fi de analizat la general, atunci ne dăm seama că oamenii mereu au avut nevoie de obiecte asemănătoare. Unii poartă și acum mărgele, pe care monahii le foloseau când meditau. Ulterior, au apărut vestitele folii cu bule de aer care erau sparte.

Înainte de cultura pop-it, erau la modă spinnerele, slime-urile și ASMR-videourile.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:54
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 13:54 // Politica //  Petru Beregoi

Directorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Serviciului Vamal vor fi numiți de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor, prin conferirea statutului de demnitar de stat. Proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și a legii cu privire la Serviciul Vamal a fost votat, astăzi, în cea de-a doua lectură finală de către Parlament.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii PAS, prin modificările propuse se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal.

„Este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, subliniază deputații.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Precizăm că, până în prezent, directorii SFS și Serviciului Vamal se numeau în funcție de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române