Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

(VIDEO) Discursul anual al lui Putin: Dacă vor trece de linia roșie a Rusiei, vor regreta mai mult ca niciodată!

21 Apr. 2021, 15:44
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
21 Apr. 2021, 15:44 // În Lume //  Daniel Hacina

Președintele Vladimir Putin a avertizat națiunile rivale să nu treacă de „linia roșie” a Rusiei în acțiunile lor, altfel se vor confrunta cu reacții dură a acesteia. Declarația au fost făcută astăzi, în timpul discursului prezidențial pe care șeful statului îl ține în fiecare an în fața întregii națiuni.

Putin nu a specificat vreun rival concret căruia i se adresează aceste avertizări, însă a spus că Rusia va decide în particular unde se află acea linie roșie de la caz la caz. Promovând noile arme nucleare din Rusia, el a venit cu o nouă ofertă adresată comunității internaționale, ce prupune inițierea discuțiilor privind creșterea stabilității strategice.

„Nu vrem să ardem poduri, dar dacă cineva interpretează intențiile noastre bune ca fiind o slăbiciune, reacția noastră va fi asimetrică, rapidă și dură. Vor regreta mai mult ca niciodată!”, a adăugat el.

Președintele Putin a declarat că Rusia dorește relații bune cu toate țările, însă observă încercările constante ale puterilor occidentale de a „se lua” de Rusia.

Putin a dedicat cea mai mare parte a discursului problemelor interne, promițând beneficii guvernamentale extinse și mai multe investiții în infrastructură pentru a spori standardele de viață din țară. Declarațiile președintelui rus, care au durat mai bine de o oră, a avut loc concomitent cu mai multe acțiuni de mobilizare a oamenilor în mișcări de protest cu scopul susținerii lui Alexei Navalnîi, principalul critic al regimului de la Kremlin.

 

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 20:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Elena Putregai
15 Mai 2021, 20:45 // Uncategorized //  Elena Putregai

„Nu a fost uşoară această decizie. Mai devreme sau mai târziu trebuia să arăt şi eu un gest că noi contribuim la întinerirea echipei. Eu singur am venit în felul acesta, mie mi-a cedat locul domnul Popşoi pe lista Partidului Democrat Agrar cândva şi eu practic am repetat acest pas”. Explicația a fost oferită de președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov. Cu o declarație de presă a venit și liderul formațiunii, Pavel Filip.

„Am demonstrat că facem ALTFEL de politică, am făcut şi o ALTFEL de listă pentru alegeri. Sunt membri ai Guvernului pe care l-am condus şi care a înregistrat rezultate, dar și preşedinţi de raioane, echipele noastre din teritoriu, care au implementat reformele și proiectele elaborate de Guvernul nostru. Lista se bazează pe meritocrație și profesionalism. Dl Diacov s-a retras și a cedat locul său colegilor din teritoriu – o dovadă în plus că asta e o ALTFEL de listă și #altfeldepolitica”, a adăugat Pavel Filip.


Realitatea.md amintește că Dumitru Diacov, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai Republicii Moldova, nu va mai candida pentru un nou fotoliu în Parlament în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Acesta și-a început activitatea de parlamentar în 1994, ceea ce înseamnă că are aproape 25 de ani de experiență în politica Republicii Moldova.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso