Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Își va petrece următorii ani la răcoare. Bărbat din Capitală, reținut pentru jaf

23 Iun. 2021, 12:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
23 Iun. 2021, 12:47 // Societate //  Valentina Buză

A deposedat în mod deschis o femeie de lănțișorul din aur în timp ce era la locul de muncă pe strada Igor Vieru, iar acum riscă să-și petreacă următorii ani după gratii. Vorbim despre un tânăr în vârstă de 27 de ani, locuitor al Capitalei, identificat și reținut de oamenii legii. Anterior, acesta a mai fost judecat pentru infracțiuni analogice.

Potrivit informațiilor, la 13 mai, o femeie a solicitat intervenția polițiștilor sectorului Ciocana, prin intermediul serviciului 112, comunicând că a fost deposedată în mod deschis de lănțișorul din aur în timp ce era la locul de muncă.

„La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pe jafuri a Inspectoratului Ciocana. Victima, în vârstă de 44 de ani, a declarat polițiștilor că în timp ce se afla la locul de muncă, în magazin a intrat un individ  și profitând că în acel moment nu erau cumpărători, a agresat-o și în mod deschis i-a sustras lănțișorul de la gât, după care  a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul  cauzat victimei a fost estimat la 6 500 de lei”, spune poliția.

În cadrul acțiunilor procesual penale, suspectul și-a recunoscut vina, iar bunul sustras a fost gajat la un lombard.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă el riscă închisoare pe un termen de la cinci la șapte ani.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 17:21
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 17:21 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Valul de căldură care afectează Grecia va fi deosebit de intens şi de durabil, ceea ce înseamnă că temperaturi ridicate vor continua să fie înregistrate în această ţară şi în perioada următoare. Termometrele au indicat deja valori de 43 de grade Celsius în anumite regiuni în ultimele trei zile, informează DPA.

Pentru acest weekend şi pe durata săptămânii viitoare, meteorologii eleni afirmă că temperaturile ar putea să urce până la 46 de grade Celsius în timpul zilei.

Marţi, temperatura din Rodos ar putea să ajungă până la valoarea de 44 de grade Celsius.

Şi nopţile vor rămâne foarte fierbinţi, în special în zonele urbane, unde vor fi înregistrate valori de peste 30 de grade Celsius.

Fenomenul i-a determinat pe unii dintre meteorologii greci să afirme că ţara lor se confruntă cu “un val de căldură istoric”.

Apărarea Civilă din Grecia a fost plasată în stare de alertă după o întrunire de urgenţă a conducerii sale, vineri seară.

Corturi şi containere cu aer condiţionat au fost puse la dispoziţia persoanelor aflate în taberele de migranţi amenajate pe insulele din estul Mării Egee.

Municipalităţile elene au deschis săli cu aer condiţionat pentru rezidenţii care nu au astfel de aparate în locuinţele lor.

Activităţile în aer liber ar trebui reduse cât mai mult posibil, potrivit Ministerului Muncii din Grecia.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor i-au îndemnat pe rezidenţii eleni să asigure apă pentru animalele fără stăpân în zonele umbrite şi să continue să umple cât mai des vasele cu apă dedicate acestor animale.

Medicii i-au sfătuit pe cetăţeni să nu stea în soare şi să evite consumul de alcool, să facă duşuri mai dese şi să poarte îmbrăcăminte uşoară din bumbac în culori deschise.

Sâmbătă, meteorologii din Grecia au afirmat că nu cunosc deocamdată perioada în care se va manifesta valul de căldură şi că se tem că fenomenul ar putea să dureze până la două săptămâni.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate