Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Ambasadorul SUA „a dat o fugă” până la CEC. Numărul secțiilor de votare din diasporă, printre subiectele discutate

23 Iun. 2021, 12:45
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Iun. 2021, 12:45 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, vicepreședintele Vladimir Șarban, și secretarul, Maxim Lebedinschi, au avut o întrevedere oficială cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, E.S. Dereсk J. Hogan, înainte de ședința pe care CEC urma a avut-o cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), pentru a lua o decizie referitor la decizia de ieri a CSJ, privind deschiderea secțiilor de votare în diasporă.

CEC precizează că, oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente.

O temă aparte a discuțiilor s-a referit la organizarea alegerilor în afara țării.

„Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate. Alte subiecte de interes s-au referit la asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, acțiunile întreprinse de CEC pentru contracararea transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare, dar și realizările, de comun cu alte instituții ale statului, în vederea prevenirii răspândirii și infectării cu virusul COVID-19 în procesul de organizare a alegerilor”, se precizează într-un comunicat de presă al CEC.

Precizăm că, ieri, Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de recurs a CEC, în privința hotărârii Curții de Apel Chișinău, prin care s-a dispus revizuirea deciziei CEC la capitolul ce ține de deschiderea secțiilor de votare peste hotarele țării.

Dragi cititori, scurt, clar și la subiect, vă invităm să vă abonați și la canalul nostru de Telegram! Vă punem la dispoziție știri de ultimă oră și sinteze scurte care însumează cele mai importante știri ale zilei.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:54
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 13:54 // Politica //  Petru Beregoi

Directorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Serviciului Vamal vor fi numiți de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor, prin conferirea statutului de demnitar de stat. Proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și a legii cu privire la Serviciul Vamal a fost votat, astăzi, în cea de-a doua lectură finală de către Parlament.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii PAS, prin modificările propuse se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal.

„Este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, subliniază deputații.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Precizăm că, până în prezent, directorii SFS și Serviciului Vamal se numeau în funcție de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române