Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

VIDEO Jocuri murdare împotriva municipalității? Ceban, informat de SIS. Ar putea fi provocat intenționat miros neplăcut

13 Sept. 2021, 10:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Sept. 2021, 10:45 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Războiul municipalității cu autoritățile publice centrale continuă. De această dată nu este vorba despre sistemul medical or cel de educație, ci despre Stația de Epurare a Apelor Uzate din Chișinău. În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, edilul Capitalei, Ion Ceban a adus acuzații dure în adresa autorităților centrale.

Ceban spune că are informații precum că ultimii ar vrea să pună bețe în roate municipalității și să avem și în acest an miros neplăcut în oraș.

„Mi-au apărut unele informații, inclusiv de la foștii colaboratori ai SIS-ului din municipalitate… Am fost avertizat, inclusiv de unii foști colaboratori ai SIS-ului, nu o să dau nume, că s-ar putea să existe în această privință unele bazaconii făcute de colegii noștri de la autoritatea centrală. S-a vorbit inclusiv despre aruncarea unor pastile în sistemul de canalizare pentru ca nu cumva în Chișinău să existe un an care să nu pută… Domnule Lichii, în prezentare să ne spuneți cum stăm cu lucrurile și dacă avem sau nu blocaje din partea autorităților centrale”, a declarat Ceban.

Edilul a cerut responsabililor să monitorizeze situația și să fie informat dacă vor apărea incidente.

„Eu mă bucur că nu pute a c****( n.r. rahat) în Chișinău, dar vedeți să nu ne facă bazaconii respectivii cetățeni despre care am fost informați. Dvs. știți ce se poate de făcut în această privință. Dacă undeva se întâmplă ceva, să fiu informat personal imediat”, a mai adăugat Ceban.

La rândul său, directorul Apă Canal-Chișinău, Anatolie Lichii, a declarat că:

„Echipele mobile activează 24/24, iar cele 3 colectoarele sunt monitorizate și se preiau probe periodic”, a declarat Lichii.

De asemenea, Ceban a mai dispus specialiștilor să prezinte săptămâna viitor un raport cu privire la râul Nistru, posibile riscuri întrucât debitul de apă este foarte jos.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 11:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
19 Oct. 2021, 11:51 // Societate //  Valentina Buză

A denunțat „furtul” propriei mașini, iar acum riscă pedeapsă penală. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, la data de 8 octombrie a sesizat poliția comunicând că pe parcursul nopții i-a fost răpit automobilul de model „Toyota Prius”,  ce era parcat în curtea blocului de locuit amplasat pe bd. Traian.

Mai mult, el a declarat că prejudiciul cauzat constituie 200 000 lei. Urmare a măsurilor speciale de investigație, a fost depistat „făptașul”.

„În cadrul acțiunilor desfășurate de către forțele de ordine și analizării imaginilor video ridicate de pe camerele de supraveghere s-a constatat că mijlocul de transport a fost luat de la locul parcării chiar de către bărbat. Ulterior, fiind audiat, bărbatul și-a recunoscut vina”.

Individul a declarat că a mers în ospeție, după care a uitat unde a parcat automobilul.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru „Denunţarea falsă sau plîngerea falsă”, care conform legislației se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

„Poliția face apel către cetățeni, să nu recurgă la așa gesturi și să ducă organele de drept în eroare, deoarece acțiunile date se pedepsesc penal”, se arată în nota informativă a Poliției Capitalei.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie