Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO Primele 5 autobuze noi – ajunse la Chișinău

28 Iul. 2021, 20:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
28 Iul. 2021, 20:41 // Societate //  Cristina Vlah

Cinci autobuze noi au ajuns astăzi la Chișinău, din lotul total de 100 unităţi de transport, care urmau să fie procurate pentru Parcul Urban de Autobuze, informează Realitatea.md.

„ Au ajuns la Chișinău!   Ceea ce un an în urmă pentru unii părea imposibil”, a scris primarul general de Chișinău, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook.

Este vorba despre 5 autobuze de model ISUZU.  Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă pentru a asigura accesul persoanelor cu necesităţi speciale.

Termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța unităților de transport.

Conform contractului de achiziționare, urmează să fie livrate alte 28 de unități de transport, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului.

Costul total al autobuzelor este de circa 12,5 milioane de euro.

„Totodată, până la sfârșitul săptămânii vor fi livrate și 10 autobuze VDL din Olanda, din lotul celor 58 de autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate.

Amintesc că până în prezent, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 18 autobuze cu parcurs de model VOLVO și MAN din Norvegia. Primele 4 dintre acestea au fost deja distribuite pe diferite rute în suburbii, acolo unde necesitatea de transport public este una stringentă.

Toate unitățile de transport vor trece testarea tehnică, apoi vor fi repartizate pe rutele municipale în oraș și în suburbia”, a mai scris Ion Ceban.

Menționăm, că procurarea acestui lot de unități de transport a suportat mai multe controverse, după ce câteva licitații fuseseră anulate, iar deciziile au fost contestate. Ulterior, câștigătoare a fost desemnată compania ISUZU.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 05:30 // Economie //  Mădălina Sorokovsky

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat primul infografic informativ din cele 20, care reprezintă dinamica livrărilor de produse petroliere în Republica Moldova în perioada 2019-2020, scrie Bani.md.

Piața produselor petroliere din Republica Moldova este asigurată din importul acestora de la principalii furnizori din regiune. Conform datelor statistice ale ANRE elaborate în baza rapoartelor prezentate de companiile licențiate și importurilor înregistrate de Serviciul Vamal, România este principal furnizor de produse petroliere în RM, urmat de Federația Rusă, Bulgaria, Serbia și Belarus.

AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române