Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

VIDEO Salariul miniștrilor va fi majorat de la 26 000 lei până la 50 000 lei. Șefa de la finanțe: Nu este tentant

30 Mai 2023, 21:26
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
30 Mai 2023, 21:26 // Actualitate //  Realitatea.md

Salariile miniștrilor din Republica Moldova vor crește de la 26 de mii de lei până la 50 de mii de lei. Un proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Stat va fi avizat de Guvern la ședința de miercuri, 31 mai. Datele au fost prezentate de către ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu, în cadrul emisiunii REZOOMAT cu Ileana Pîrgaru, la Rlive TV.

Șefa de la Finanțe susține că un salariu de 26 de mii de lei nu este suficient, pentru a atrage în echipa ministerială oameni competenți.

Atunci când ai o afacere și gestionezi sume mari de bani, ce faci tu? Tu încerci să găsești cel mai bun director financiar, director comercial, oameni în care să ai suficientă încrede că ei pot să gestioneze respectivele sume de bani. Eu nu știu de ce atunci când noi vorbim de banii statului, care sunt colectați din impozite și taxe, nu știu de ce nu credem că gestionarii acestor milioane trebuie să fie oameni motivați, care nu vor renunța”, a explicat Sirețeanu.

Totuși, Veronica Sirețeanu consideră că salariul de 50 de mii de lei nu este unul tentant.

Sirețeanu a precizat că întreaga echipă a ministerelor va beneficia de leafă mai mare, în total este vorba despre 1300 de persoane, iar în acest scop din buget se vor aloca aproape 100 de milioane de lei.

Valoarea asta de 100 de milioane dacă eu aș împărți la 60 de mii de medici, care primesc salariu, care ar fi creștere salarială? De 100-200 lei?, se întreabă șefa de la Finanțe. 

Amintim că despre majorarea salariilor angajaților Guvernului anunțat încă săptămâna trecută premierul Dorin Recean.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală