Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Și-a găsit Lexus-ul boțit. Un angajat al spălătoriei auto ar fi vrut să facă o tură prin oraș cu o mașină de lux

22 Iun. 2021, 10:46
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
22 Iun. 2021, 10:46 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un șofer din Capitală și-ar fi lăsat mașina la o spălătorie auto, iar la întoarcere a găsit-o boțită într-un parapet. Incidentul a avut loc ieri seara, când un tânăr de 22 de ani ar fi vrut să facă o tură prin oraș cu o mașină de lux. 

Martorii oculari au filmat imaginile de la fața locului.

„Am fost martori cum un angajat al unei spălătorii auto, a decis să se plimbe cu o mașină străină, deși nu are permis. Astfel, el s-a pomenit într-un accident foarte grav”, relatează persoana care a publicat videoclipul.

Potrivit informațiilor, la locul accidentului s-a deplasat un echipaj special pentru documentarea cazului. Aceștia au stabilit că, în momentul producerii coliziunii, autoturismul era ghidat de un șofer de 22 de ani.

Tânărul ar fi pierdut controlul asupra volanului și și s-a tamponat în parapetul de protecție de pe marginea drumului. Din fericire, în urma impactului nimeni nu a avut de suferit.

Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar șoferul riscă să fie sancționat atât pentru producerea accidentului, cât și pentru că a luat mașina fără acordul proprietarului.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 12:04
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 12:04 // Life //  Mădălina Sorokovsky

O israeliană pe numele Goet Harel Segal a donat un rinichi unui băiat de 3 ani din Fâșia Gaza. Femeia s-a adresat centrului donatorilor fără să știe cine va deveni în cele din urmă beneficiarul. S-a dovedit a fi un copil din Palestina, iar acest lucru a provocat condamnări și neînțelegeri din partea familiei sale. În ciuda tuturor, femeia, cu riscul de a fi respinsă de rude, i-a salvat viața băiatului.

Donarea rinichilor nu este o practică neobișnuită în Israel. 60 la sută din familii au fost de acord să doneze organele rudelor decedate. Există, de asemenea, donatori sănătoși, care sunt gata să doneze un rinichi sau o parte a ficatului și nu numai pentru rudele lor.

Trei transplanturi de rinichi au fost efectuate recent în Israel și EAU, datorită „schimbului de rinichi” dintre cele două țări. Organele potrivite au fost găsite în altă țară și au salvat vieți.

Cu toate acestea, povestea lui Goet Segal a lui Haaretz este diferită. Rinichiul ei se potrivea unui băiat palestinian de 3 ani din Fâșia Gaza. Femeile native erau împotrivă, deoarece unele dintre rudele familiei au murit din mâinile teroriștilor, dar profesoara de grădiniță din nord a decis altfel. Și chiar i-a scris o scrisoare băiatului: 

„Nu mă cunoști, dar în curând vom fi foarte apropiați, deoarece rinichiul meu va fi în corpul tău. Sper din toată inima că această operațiune va fi încununată cu succes și că vei trăi o viață lungă, sănătoasă și plină de sens”, menționează Goet. 

Bunicul, în onoarea căruia Goet Segal a făcut acest pas, i-a spus întotdeauna că trebuie să trăiască cu sens și să respecte tradiția evreiască, în care nu există o datorie mai mare decât salvarea unei vieți.

Femeia speră că actul ei va deveni un exemplu de binefăcător în perioade de nesfârșite conflicte militare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate