Curs valutar
 • EUR
  21.3729
  0.2321%
 • USD
  17.9703
  0.2582%
 • RUB
  0.2456
  0.1629%
 • RON
  4.3395
  0.2212%
 • UAH
  0.6565
  -0.1219%

(VIDEO) „Toate vaccinurile sunt bune, însă eu aleg Pfizer!” Moldovenii au luat cu asalt al doilea maraton anti-COVID

29 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
29 Mai 2021, 07:00 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

A fost mare îmbulzeală în prima zi a maratonului anti-COVID de la Palatul Republicii. Cozile au fost kilometrice pentru imunizarea cu Pfizer, în timp ce la AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac, a șuierat vântul la propriu.

Moldovenii au stat ore în șir în soare, ploaie, însă nimic nu se compară cu un certificat care atestă imunizarea cu Pfizer, ne-au spus oamenii.

Pfizer, aun strigat în unison, însă puțini sunt dintre cei care au citit beneficiile acestui antidot. Oamenii spun însă că s-au informat din „reclamă”, de la rude, cunoscuți, ci nu de la medici!

În context, vă invităm să urmăriți filmulețul de mai jos.

Amintim că maratonul organizat de Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a început, ieri, 28 mai.

În cadrul maratonului sunt disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19 aprobate în Republica Moldova: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

Imunizarea este posibilă fără o programare prealabilă. Cei care vor să se vaccineze pot merge la Palatul Republicii astăzi și mâine de la ora 09:00 dimineața până la ora 22:00 doar cu buletinul de identitate.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 21:56
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 21:56 // Alegeri //  Cristina Vlah

Comisia Electorală Centrală a majorat numărul secțiilor de votare pentru cetățenii aflați peste hotarele Republicii Moldova, dar nu cu mult – ci doar cu 4. Și asta după ce instanța de judecată a obligat CEC-ul să-și revizuiască deciziile anterioare, ca ele să fie în concordanță cu avizul Ministerului de Externe, informează Realitatea.md.

În acest sens, înainte de ședință, membrii CEC au discutat cu reprezentanții Ministerului de Externe și au convenit asupra cifrei de 150, în locul celor 146 aprobate anterior.

Astfel, au fost adăugate câte o secție de votare la: Londra, Marea Britanie; Las Vegas, SUA; Hanovra, Germania și în orașul Nurnberg, Germania.

Amintim, că subiectul privind deschiderea secțiilor de votare peste hotarele țării a devenit „mărul discordiei” dintre CEC și mai multe partide înscrise în cursa electorală. Membrii unor formațiuni politice s-au adresat în instanța de judecată, cerând să fie deschise mai multe secții de votare, conform avizului primit de la Ministerul Afacerilor Externe.

Propunerea inițială a reprezentanților de la Minister a fost ca în Diasporă să fie deschise 191 de secții de votare, după ce au fost consultate Ambasadele și analizate informațiile privind numărul de cetățeni aflați peste hotarele Republicii Moldova.