Curs valutar
 • EUR
  20.7642
  0.0915%
 • USD
  17.6965
  -0.0446%
 • RUB
  0.2427
  -0.2884%
 • RON
  4.1943
  0.0811%
 • UAH
  0.6620
  -0.6193%

(VIDEO) Ultimele noutăți ale Ministerului Sănătății cu privire la vaccinarea medicilor în Moldova

16 Mart. 2021, 12:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
16 Mart. 2021, 12:14 // Societate //  Realitatea.md

În perioada 02 martie-16 martie de când a început vaccinarea în Republica Moldova, Ministerul Sănătății anunță despre vaccinarea a 15270 de persoane. Din numărul total, 334 persoane au avut parte de reacții adverse, dintre care 326 reacții ușoare urmate de slăbiciuni, cefalee, reacții ușoare locale, iar opt persoane au avut reacții moderate, temperatura 39-40 grade, dureri mai pronunțate, vomă. Aceste stări au apărut în timp de 24 ore de la întrebuințarea vaccinului. Astfel, confirmarea distribuției vaccinurilor AstraZeneca va fi la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Loturile existente vor permite vaccinarea tuturor cadrelor medicale.

În data de 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a informat că vaccinurile sunt la nivel global și foarte multe țări sunt în procesul de derulare a vaccinării la diferite etape.Totodată, Organizația Mondială a sănătății accentuează că din cele mai mult de 330 milioane de persoane vaccinate, nu au fost notate decese.

În data de 15 martie, Agenția Europeană a Medicamentului a înștiințat că Ședința Consiliului de Siguranță și Farmacovigilență va avea loc în data de 18 martie pentru a analiza toată informația și a veni cu rezultate, concluzii mai speciale, totodată Agenția Națională a Medicamentului menționează despre beneficiul incontestabil a vaccinului AstraZeneca în prevenirea maladiei de COVID-19.

Declarația Societății Internaționale de tromboză și hemostaze din data de 12 martie spune că nu a fost demonstrată o cauzalitate a acestor evenimente în legătură cu vaccinarea.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 06:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2021, 06:00 // Actualitate //  Realitatea.md

Primăria Chișinău a informat că pe parcursul lunii septembrie cele două puncte de vaccinare mobile – autobuz și troleibuz – se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00 în diferite sectoare ale capitalei şi în suburbii, pentru a asigura accesul cetăţenilor la imunizarea anti-COVID-19. Luni, 27 septembrie curent, ambele puncte vor activa la Ciocana, dintre care unul va fi într-o suburbie din acest sector.

Astfel, azi, doritorii de a se vaccina sunt așteptați pe bulevardul Mircea cel Bătrân, nr. 32 din sectorul Ciocana. Ca să orientați mai bine, căutați un troleibuz în preajma centrului comercial Kaufland.

Autobuzul va putea fi găsit la Colonița, o suburbie a capitalei în direcția sectorului Ciocana, fiind amplasat pe strada Hipocrate, nr.8. Iarăși pentru a identifica mai ușor locația, întrebați de localnici unde se află Centrul de Sănătate Colonița.

Primăria spune că veți găsi ușor unitățile și după inscripțiile pe partea exterioară a acestora – în susţinerea Campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române