Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

WhatsApp devine cu adevărat util! Actualizările recente sunt impresionante

30 Sept. 2021, 09:26
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
30 Sept. 2021, 09:26 // Sci-tech //  Valentina Buză

WhatsApp tinde să se reinventeze de la o zi la alta. Actualizările recente sunt mai impresionante ca niciodată și devine evident că aplicația deținută de Facebook încearcă să-și spele păcate din prima jumătate a anului.

WhatsApp se pregătește să devină, în mod autentic, o aplicație multi-device. Asta înseamnă că va funcționa într-o manieră cât se poate de similară cu Facebook Messenger, cu condiția să ai în vedere câteva particularități importante. Nu de alta, dar efortul de a cripta toate conversațiile și de a le face disponibile pe o varietate semnificativă de dispozitive nu este cel mai facil. Dincolo de asta, se pare că merge deja, iar asta este cel mai important.

WhatsApp duce suportul pentru dispozitive multiple la un alt nivel

Deși WhatsApp merge pe mai multe gadgeturi doar în cazul în care accepți că utilizezi varianta beta a serviciului, dezvoltatorii aplicații deja se străduiesc să ducă acea funcționalitate la un alt nivel.

Ca referință, în prima implementare sau versiune beta, WhatsApp funcționa pe un smartphone și patru dispozitive adiționale de tip laptop, desktop sau tabletă. Schimbarea față de situația actuală în care îți oglindești conversațiile de pe WhatsApp pe laptop ține de faptul că în prezent, pentru a profita de această funcție, ai nevoie de baterie la telefon, WhatsApp să funcționeze pe mobil.

Acum, tot în beta, WhatsApp a început să testeze posibilitatea de a rula WhatsApp fără niciun fel de emoții, cu mesaje sincronizate în timp real, pe două telefoane, pe lângă alte laptopuri, desktopuri sau tablete. Această opțiune nu a existat niciodată. În momentul în cate te autentifici cu același cont de WhatsApp pe un al doilea telefon, mesajele îți sunt descărcate din cloud, iar după câteva momente, te poți apuca de conversat. Din nou, partea revoluționară a ecuației este că nu mai trebuie să ai baterie la primul telefon. Nici nu trebuie să mai aibă acces la internet.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 13:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
28 Oct. 2021, 13:32 // Actualitate //  Valentina Buză

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința unei femei din Moldova și a unui cetățean irakian, într-un dosar penal anunțat anterior în presă, privind organizarea migrației ilegale din Ucraina, cu tranzitarea Moldovei spre România.

„Învinuiții sunt membri ai unui grup criminal organizat internațional și aveau rolul de cazare a cetățenilor sirieni în Chișinău, ulterior – transportarea lor spre frontiera cu România și indicarea locației pentru traversarea ilegală a Prutului. De asemenea, aceștia se angajaseră să intermedieze comunicarea sirienilor cu organizatorii din statul vecin, în scopul asigurării transportării lor spre Germania”, se arată în nota informativă a PCCOCS.

Potrivit materialelor dosarului, cetățenii sirieni se refugiaseră în Irak, de unde au sosit legal în Ucraina, pe cale aeriană.

Pentru implicarea în comiterea faptelor infracționale, membrii grupului criminal internațional urmau să primească a câte 13.000 euro de la fiecare cetățean sirian, în diferite tranșe.Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău