Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

Cazul-mister al femeii găsite în congelatorul restaurantului din Louisiana. A bătut în ușă până la sânge pentru ajutor!

28 Mai 2023, 13:45
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
28 Mai 2023, 13:45 // În Lume //  Elena Putregai

Apar noi detalii despre femeia din Louisiana al cărei cadavru a fost găsit într-un congelator, la un restaurant Arby’s. Este vorba despre o văduvă cu patru copii, care fusese trimisă temporar la restaurant ca manager.

SUA: Poliția a găsit cadavrul unei angajate în congelatorul restaurantului

Nguyet Le, în vârstă de 63 de ani, lucra ca manager la restaurant. Ea a rămas blocată în congelator în 11 mai, iar familia a povestit că a bătut cu mâinile în ușă cerând ajutor până când i s-au umplut palmele de sânge. Familia a deschis un proces în legătură cu acest caz, scrie New York Post.

Femeia lucra la restaurantul din lanțul Arby’s din Houston, dar fusese trimisă de companie în Louisiana pentru o lună. Ulterior, s-a decis ca ea să mai stea acolo.

Avocații ei au spus într -un comunicat de presă, că temperatura din congelator a variat probabil între 5 și -20 de grade. Nu este clar cât timp a stat Nguyet în congelator înainte de a fi găsită. Cert este că a murit hipotermie și a stat în congelator atât de mult timp încât „s-a prăbușit într-o poziție ghemuit cu fața în jos pe podeaua înghețată”, potrivit presei care au citat probe existente la dosar.

Cadavrul lui Le a fost descoperit de fiul ei, Nguyen, care lucra și el la Arby’s și se mutase în Louisiana împreună cu mama sa. Un fost angajat a spus familiei că mânerul de la ușa congelatorului era rupt de luni de zile.

Autoritățile din Louisiana, SUA, investighează acest caz drept o „moarte suspectă”.

„Un angajat a fost cel care a descoperit femeia decedată în interiorul frigiderului. Victima este un angajat al restaurantului”, a declarat șeful poliției New Iberia Leland Laseter la postul local.

Potrivit informațiilor preliminare, Laseter a spus că moartea este suspectă, dar că ar fi vorba mai degrabă despre un accident.

„O astfel de situație este neobișnuită, așa că luăm măsuri de precauție suplimentare în timpul anchetei”, a declarat căpitanul poliției pentru KADN. „(Noi) aproape că ne-am încheiat cerectarea la locul crimei. După analizarea completă a locului, nu pare o omucidere, pare un accident.” „Vom reexamina toate dovezile și vom efectua o autopsie pentru a ne dezvălui cauza și modalitatea morții. Deci mai sunt câțiva pași pe care trebuie să-i facem înainte de a se face o determinare (finală)”, a mai spus Laseter.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală