Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Cele mai mari lanțuri de benzinării ucrainene au suspendat vânzarea de combustibil premium

17 Mai 2021, 10:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Cosoi
17 Mai 2021, 10:50 // În Lume //  Petru Cosoi

După decizia Cabinetului de Miniștri din Ucraina, de a reglementa prețurile combustibilului în timpul carantinei, vânzarea benzinei și motorinei din această clasă devine nerentabilă.

Mai multe lanțuri mari de benzinării ucrainene au suspendat vânzarea de combustibil clasa premium. Inițial, companiile WOG și OKKO au anunțat acest lucru, relatează Censor.net, citat de către portalul de știri economice Bani.md.

„Începând cu 15 mai, în legătură cu introducerea reglementării de stat a prețurilor la carburanți, la stațiile de alimentare OKKO, vânzarea PULLS 95 și PULLS Diesel a fost suspendată temporar. Acest lucru se datorează faptului că vânzarea acestor clase de combustibil la prețul stabilit de Cabinetul de Miniștri pentru luna mai este neprofitabilă pentru rețea”, spune OKKO.

„În legătură cu promulgarea proiectului Cabinetului de Miniștri, care prevede introducerea unei reglementări temporare de stat a prețurilor combustibililor, suntem obligați să nu mai vindem combustibil premium 95 Mustang și DT + Mustang”, a menționat WOG.

O decizie similară a fost raportată ulterior către SOCAR. După cum sa menționat într-un mesaj al serviciului de presă de pe Facebook, la 15 mai, compania a ajustat prețurile pentru principalele tipuri de combustibil, ținând cont de restricțiile impuse.

„În același timp, compania este obligată să suspende temporar vânzarea de combustibil premium – NANO 95, Diesel Nano Extro, precum și acumularea de reduceri suplimentare pentru clienții noștri în așteptarea clarificărilor din partea autorității de reglementare”, se arată în comunicat. În plus, KLO a anulat temporar și vânzarea de combustibil premium.

Cabinetul de Miniștri din Ucraina, în cadrul unei ședințe extraordinare închise din 14 mai a adoptat o rezoluție, care stabilește nivelurile limită ale unei majorări comerciale la prețul mediu al motorinei (nu mai mult de 7 hrivne pe litru) și benzinei (nu mai mult de 5 hrivne pe litru) pentru perioada de carantină pentru rețelele de benzinării.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală