Curs valutar
 • EUR
  20.5231
  0.1384%
 • USD
  18.8234
  -0.2152%
 • RUB
  0.2723
  -0.0734%
 • RON
  4.2070
  0.618%
 • UAH
  0.5098
  -0.2354%

Cimitirul secret al mercenarilor Wagner s-a mărit de 7 ori. Câte morminte au fost numărate?

25 Ian. 2023, 16:21
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea MD
25 Ian. 2023, 16:21 // În Lume //  Realitatea MD

Sute de morminte noi au apărut în cimitirul secret al grupului Grupului ,,Wagner” din regiunea rusă Krasondar. În doar două luni suprafața acestuia a crescut de șapte ori, scriu jurnaliștii ucraineni cu referire la portalul The New York Times.

În baza unor imagini de satelit din data de 24 ianuarie, jurnaliștii americani au descoperit că în cimitir erau deja 170 de morminte, iar în apropierea capelei au fost numărați 21 de pereți columbari cu 42 de nișe.

”Acest lucru ne dă motive să presupunem că sute de luptători Wagner care au murit sunt îngropați acolo, fie cel puțin memoria lor este imortalizată în acel loc. Nu este clar dacă toți au fost uciși în Ucraina sau în altă parte, dar videoclipul arată în orice caz amploarea pierderilor „Wagner”, scrie portalul de știri menționat.

De menționat că, mercenarul rus Evghenii Prigojin a confirmat la sfârșitul lunii decembrie curent că cimitirul din satul Baku aparține  Wagner.

„Există morminte ale celor care, din diverse motive, au scris în declarația lor că în caz de deces vor să fie îngropați lângă capela Wagner PMC din Goryachiy Klyuch. Deoarece nu există locuri de înmormântare în apropierea capelei în sine, cu sprijinul administrației regiunii  Krasnodar a fost alocat un teren în satul Bakuskaya”, a spus liderul wagner.

sursa: unian.net

Potrivit informațiilor, mercenarii „Wagner” participă în războiul împotriva Ucrainei în punctele fierbinți. Prezența lor a fost observată în luptele pentru orașul cetate Bakhmut, precum și în Soledar. Jurnaliștii din țara vecină mai scriu că mercenarii suferă pierderi uriașe, motiv pentru care au început să recruteze în rândurile lor prizonieri. În războiul din Ucraina, armata mercenarului rus Evghenii Prigojin a pierdut aproximativ 40 de mii de condamnați recrutați. La ziua de astăzi, pierderea totală a armatei ruse este estimat la peste 123 de mii de persoane. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Realitatea Live

27 Ian. 2023, 10:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Romaniuc Victoria
27 Ian. 2023, 10:50 // În Lume //  Romaniuc Victoria

Autoritățile japoneze extind sancțiunile împotriva Rusiei, se arată pe site-ul Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei de la Tokyo. Pe lângă interzicerea exportului de echipamente medicale, echipamente pentru instalații nucleare, explorare de petrol și gaze, vor fi aplicate sancțiuni împotriva mai multor oficiali din Federația Rusă, a liderilor din Crimeea și a celor din Donețk și Lugansk, scrie RBC.

Din 3 februarie, Japonia va interzice importul de vaccinuri, echipamente medicale, materiale radioactive, roboți, echipamente pentru instalații nucleare, explorare de petrol și gaze naturale, precum și diverse substanțe chimice, inclusiv gaze lacrimogene, pulbere de amprentă, în Federația Rusă.

Totodată, lista include diverse componente și substanțe utilizate în trusele de testare a alimentelor. De asemenea, în ea se regăsesc amestecuri medicale, care conțin substanțe sau materii prime destinate produselor chimice militare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Sancțiunile personale au fost extinse împotriva a 22 de persoane, inclusiv împotriva vicepremierilor ruși Dmitri Cernîșenko și Andrei Belousov, a viceministrul Apărării Mihail Mizințev (cunoscut ca măcelarul din Mariupol), ministrul Justiției Konstantin Ciuicenko, comisarul prezidențial pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova (care se ocupă cu deportarea copiilor din Ucraina, în vederea adopției în Rusia), precum și Președinta Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova.

Separat, guvernul japonez menține o listă de sancțiuni a persoanelor din Crimeea, autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk, precum și teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie. Printre aceștia se numără Vladimir Bespalov, Evghenii Solnțev, Pavel Filipciuk, Andrei Trofimov și alte 10 persoane. În total, lista include 295 de persoane.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală