Te-ai întrebat vreodată cum să mănânci paste fără să te îngrași? Răspunsul stă chiar în țara care a inventat acest preparat culinar delicios.
Leonardo Rejón, specializat în chirurgie baritrică, spune în ce fel trebuie să consumi paste fără grija kilogramelor în plus. Expertul care are o carieră de peste 20 de ani în domeniul sănătății metabolice vine cu un truc banal.
Medicul atrage atenția asupra unui secret la care italienii țin foarte mult. Bucătarii de top știu că nu spaghetele sunt problema principală, ci modalitatea în care sunt fierte acestea. Totul stă în metoda italiană clasică, și anume fierberea „al dente”.
Chefii internaționali sunt de părere că acest tip de gătire păstrează textura ușor fermă a pastelor. De asemenea, le oferă calități nutriționale superioare. Atunci când sunt gătite corect pastele nu ajung să îngrașe.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Mai mult decât atât, pastele „al dente” sunt digerate mai lent de organism. Oferă senzație de sațietate pe termen lung și totodată, mențin glicemia stabilă. Se pot consuma în fiecare zi de oameni fără a se îngrășa.
Aparent „dacă luați pastele și le lăsați al dente, cea mai mare parte a amidonului din paste nu va fi absorbită”, a explicat Leonardo Rejón, mai arată sursa menționată mai sus. Expertul a precizat că această parte este transformată în „fibre”.
În schimb, în cazul pastelor care sunt fierte mult prea bine această transformare nu va avea loc. Pastele „al dente” sunt gătite doar atât cât este nevoie, la final fiind puțin tari. Consumul acestora scade indicele glicemic, iar „zaharurile au un impact mai mic asupra organismului”.