Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

(DOC) „Electoratul paralel”, blocat pe rețelele de socializare. Un deputat presupune că ar fi „mâna lui Dodon”

19 Apr. 2021, 12:41
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
19 Apr. 2021, 12:41 // Politica //  Petru Beregoi

Mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul peste hotarele țării, sau așa cum i-a numit Igor Dodon, în timpul campaniei electorale din toamna anului 2020 „electorat paralel” raportează tot mai multe cazuri prin care sunt blocați pe rețelele de socializare pentru faptul că-și exprim opiniile. În acest sens, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a făcut o interpelare la Serviciul de Informații și Securitate pentru a clarifica lucrurile.

Potrivit lui Reniță, în blocarea cetățenilor moldoveni pentru faptul că își exprimă liber opiniile și viziunile politice ar fi implicat nimeni altul decât Igor Dodon, liderul socialiștilor, „pentru a se răzbuna” că diaspora a votat la alegerile prezidențiale din 2020 masiv împotriva acestuia.

„Mai mulți cetățeni de-ai noștri de acasă, dar, mai ales, din diaspora noastră de aur mi-au semnalat că, după înfrângerea zdrobitoare și rușinoasă a kuliokarului (pungașului) Dodon la recentele alegeri prezidențiale, conturile lor de Facebook au fost atacate sau chiar blocate definitiv. Tința principală au devenit reprezentanții marcanți din diasporă, dar și grupurile foarte numeroase, pe care aceștia le-au organizat pe Facebook (în unele cazuri de la 30 până la 50 mii de cetățeni). În acest mod Dodon a decis să se răzbune pe „electoratul paralel”, a scris Reniță pe Facebook.

Deputatul mai afirmă că, Dodon și exponenții PSRM ar fi recurs la aceste „ilegalități”, după ce Curtea Constituțională a dat „undă verde” președintei țării, Maia Sandu să dizolve parlamentul, iar ulterior să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Pentru acest pion docil al Moscovei diversitatea de opinii și organizarea exemplară a diasporei noastre a devenit un pericol real și pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate. Disperat total după recenta decizie a Curții Constituționale privind întrunirea condițiilor legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, PSRM-ul lui Dodon recurge la Pentru a contracara ofensiva lui Dodon, împotriva cetățenilor noștri de acasă și din diasporă, am decis să adresez o interpelare Serviciului de Informații și Securitate pentru a verifica care structuri ale statului sau entități politice și partinice obstrucționează flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”, menționează Iurie Reniță.

Doc: Iurie Reniță/Facebook

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:07
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Dec. 2021, 10:07 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au reținut doi bărbați bănuiți că au facilitat și organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, prin postul vamal Leușeni, în schimbul sumei de 4 000 euro.

Mai exact, cei doi au pretins că au influență asupra persoanelor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în țară fără ca să fie înregistrată în baza de date relevantă.

„Motivul solicitării ținea de faptul că solicitantul era anunțat în căutare într-un dosar penal pentru escrocherie. Astfel, aceștia au primit suma de bani în două tranșe, pentru ca să-i asigure persoanei intrarea nedetectată în țară, iar luni, 6 decembrie au fost reținuți de oamenii legii. După audierea acestora de către procurorii PCCOCS, oficiul Nord, bănuiții și-au recunoscut vinovăția și colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Cu referire la solicitant, în privința acestuia va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat”, anunță PCCOCS.

Operațiunea a avut loc sub supravegherea procurorilor PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate și ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală