Mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul peste hotarele țării, sau așa cum i-a numit Igor Dodon, în timpul campaniei electorale din toamna anului 2020 „electorat paralel” raportează tot mai multe cazuri prin care sunt blocați pe rețelele de socializare pentru faptul că-și exprim opiniile. În acest sens, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a făcut o interpelare la Serviciul de Informații și Securitate pentru a clarifica lucrurile.
Potrivit lui Reniță, în blocarea cetățenilor moldoveni pentru faptul că își exprimă liber opiniile și viziunile politice ar fi implicat nimeni altul decât Igor Dodon, liderul socialiștilor, „pentru a se răzbuna” că diaspora a votat la alegerile prezidențiale din 2020 masiv împotriva acestuia.
„Mai mulți cetățeni de-ai noștri de acasă, dar, mai ales, din diaspora noastră de aur mi-au semnalat că, după înfrângerea zdrobitoare și rușinoasă a kuliokarului (pungașului) Dodon la recentele alegeri prezidențiale, conturile lor de Facebook au fost atacate sau chiar blocate definitiv. Tința principală au devenit reprezentanții marcanți din diasporă, dar și grupurile foarte numeroase, pe care aceștia le-au organizat pe Facebook (în unele cazuri de la 30 până la 50 mii de cetățeni). În acest mod Dodon a decis să se răzbune pe „electoratul paralel”, a scris Reniță pe Facebook.
Deputatul mai afirmă că, Dodon și exponenții PSRM ar fi recurs la aceste „ilegalități”, după ce Curtea Constituțională a dat „undă verde” președintei țării, Maia Sandu să dizolve parlamentul, iar ulterior să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.
„Pentru acest pion docil al Moscovei diversitatea de opinii și organizarea exemplară a diasporei noastre a devenit un pericol real și pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate. Disperat total după recenta decizie a Curții Constituționale privind întrunirea condițiilor legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, PSRM-ul lui Dodon recurge la Pentru a contracara ofensiva lui Dodon, împotriva cetățenilor noștri de acasă și din diasporă, am decis să adresez o interpelare Serviciului de Informații și Securitate pentru a verifica care structuri ale statului sau entități politice și partinice obstrucționează flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”, menționează Iurie Reniță.
Doc: Iurie Reniță/Facebook