Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

(DOC) „Electoratul paralel”, blocat pe rețelele de socializare. Un deputat presupune că ar fi „mâna lui Dodon”

19 Apr. 2021, 12:41
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
19 Apr. 2021, 12:41 // Politica //  Petru Beregoi

Mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul peste hotarele țării, sau așa cum i-a numit Igor Dodon, în timpul campaniei electorale din toamna anului 2020 „electorat paralel” raportează tot mai multe cazuri prin care sunt blocați pe rețelele de socializare pentru faptul că-și exprim opiniile. În acest sens, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a făcut o interpelare la Serviciul de Informații și Securitate pentru a clarifica lucrurile.

Potrivit lui Reniță, în blocarea cetățenilor moldoveni pentru faptul că își exprimă liber opiniile și viziunile politice ar fi implicat nimeni altul decât Igor Dodon, liderul socialiștilor, „pentru a se răzbuna” că diaspora a votat la alegerile prezidențiale din 2020 masiv împotriva acestuia.

„Mai mulți cetățeni de-ai noștri de acasă, dar, mai ales, din diaspora noastră de aur mi-au semnalat că, după înfrângerea zdrobitoare și rușinoasă a kuliokarului (pungașului) Dodon la recentele alegeri prezidențiale, conturile lor de Facebook au fost atacate sau chiar blocate definitiv. Tința principală au devenit reprezentanții marcanți din diasporă, dar și grupurile foarte numeroase, pe care aceștia le-au organizat pe Facebook (în unele cazuri de la 30 până la 50 mii de cetățeni). În acest mod Dodon a decis să se răzbune pe „electoratul paralel”, a scris Reniță pe Facebook.

Deputatul mai afirmă că, Dodon și exponenții PSRM ar fi recurs la aceste „ilegalități”, după ce Curtea Constituțională a dat „undă verde” președintei țării, Maia Sandu să dizolve parlamentul, iar ulterior să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Pentru acest pion docil al Moscovei diversitatea de opinii și organizarea exemplară a diasporei noastre a devenit un pericol real și pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate. Disperat total după recenta decizie a Curții Constituționale privind întrunirea condițiilor legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, PSRM-ul lui Dodon recurge la Pentru a contracara ofensiva lui Dodon, împotriva cetățenilor noștri de acasă și din diasporă, am decis să adresez o interpelare Serviciului de Informații și Securitate pentru a verifica care structuri ale statului sau entități politice și partinice obstrucționează flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”, menționează Iurie Reniță.

Doc: Iurie Reniță/Facebook

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile