Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Domnica Manole despre paza oferită de stat. A fost filată și acostată în trafic de necunoscuți

22 Apr. 2021, 09:22
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
22 Apr. 2021, 09:22 // Actualitate //  Petru Beregoi

Președinta Curții Constituționale (CCM), Domnica Manole, a oferit detalii despre motivul, care a stat la baza solicitării pazei de stat de la Președinție. Aceasta afirmă că, după data de 15 aprilie curent, s-au întâmplat lucruri stranii, care a determinat-o să ceară protecție din partea autorităților, întrucât a simțit că viața i-ar putea fi pusă în pericol.

Potrivit Domnicăi Manole, după ce a pronunțat CCM, decizia privind posibilitatea de a dizolva Parlamentul de către Președinție, s-au întâmplat mai multe lucruri stranii: alertă cu bombă la sediul CCM, filarea acesteia precum și acostarea președintei Înaltei Curți în trafic de către persoane necunoscute.

„În seara zilei de 15 aprilie, aproximativ la ora 21:35, Serviciul Unic „112” a înregistrat o alertă cu bombă în sediul Curții Constituționale. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, care, după efectuarea verificărilor, nu au depistat substanțe sau obiecte explozive. Chestiuni dubioase mi s-au întâmplat în ultima perioadă. Pe data de 15 aprilie curent, am observat persoane suspecte în preajma domiciliului meu, pe care le-am mai observat anterior și care nu locuiesc acolo. De asemenea, pe 16 aprilie, am fost șicanată în trafic de câteva ori, lucru care nu mi s-a mai întâmplat în trecut. În aceeași ordine de idei, vă informez că mi s-au mai întâmplat unele lucruri care mi s-au părut stranii, dar despre care nu pot să vă vorbesc acum”, a spus Manole în cadrul unui interviu oferit pentru DW Moldova.

Referitor la siguranța celorlalți judecători constituționali, Manole afirmă că nu sunt în cea mai bună situația din cauza disputelor din spațiul public, după hotărârea pronunțată.

„Judecătorii CCM nu se află în cea mai plăcută situație. După discuțiile purtate cu ei, unii resimt presiuni în spațiul public. În cazul în care acestea vor persista și inclusiv în cazul în care o vor impune circumstanțele, Secretariatul CCM va sesiza organele competente”, a mai afirmat Domnica Manole.

Președinta CCM declară că nu a sesizat Procuratura Generală pentru tot ce s-a întâmplat, dar din informațiile pe care le deține știe că Serviciul de Protecție și Pază de Stat a întreprins acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în aceste cazuri.

Amintim că, la 15 aprilie curent, CCM a admis sesizarea Președinției, prin care Maia Sandu are posibilitatea de a dizolva Parlamentul, după ce s-au întrunit toate elementele necesare. Hotărârea adoptată de trei judecători din cei cinci nu a fost privită cu „ochi buni” de PSRM, care le-a solicitat celor trei magistrați demisia, deși hotărârile CCM sunt definitive, nu se supun nici unei căi de atac și intră în vigoare la data aprobării.

Ulterior, la 20 aprilie s-a aflat că Domnica Manole a solicitat Președinției pază de stat, iar acest lucru a fost satisfăcut de către Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS).

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 20:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Elena Putregai
15 Mai 2021, 20:45 // Uncategorized //  Elena Putregai

„Nu a fost uşoară această decizie. Mai devreme sau mai târziu trebuia să arăt şi eu un gest că noi contribuim la întinerirea echipei. Eu singur am venit în felul acesta, mie mi-a cedat locul domnul Popşoi pe lista Partidului Democrat Agrar cândva şi eu practic am repetat acest pas”. Explicația a fost oferită de președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov. Cu o declarație de presă a venit și liderul formațiunii, Pavel Filip.

„Am demonstrat că facem ALTFEL de politică, am făcut şi o ALTFEL de listă pentru alegeri. Sunt membri ai Guvernului pe care l-am condus şi care a înregistrat rezultate, dar și preşedinţi de raioane, echipele noastre din teritoriu, care au implementat reformele și proiectele elaborate de Guvernul nostru. Lista se bazează pe meritocrație și profesionalism. Dl Diacov s-a retras și a cedat locul său colegilor din teritoriu – o dovadă în plus că asta e o ALTFEL de listă și #altfeldepolitica”, a adăugat Pavel Filip.


Realitatea.md amintește că Dumitru Diacov, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai Republicii Moldova, nu va mai candida pentru un nou fotoliu în Parlament în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Acesta și-a început activitatea de parlamentar în 1994, ceea ce înseamnă că are aproape 25 de ani de experiență în politica Republicii Moldova.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso