Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

FOTO Ce a dat peste Andrei Năstase? „Trist că nu culegem flori şi nu zâmbim noi, care-aşa de repede murim”

08 Dec. 2021, 17:03
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Dec. 2021, 17:03 // Politica //  Tatiana Rusnac

Andrei Năstase, fost deputat, fost ministru de Interne și fost președinte al Platformei „DA”, se pare că are foarte mult timp liber de când s-a retras de pe arena politică din Moldova. Aflat în România, Năstase și-a bucurat prietenii de pe Facebook cu un moment poetic. Acesta a înșirat pe profilul său câteva versuri din poezia intitulată „Murim… ca mâine”, semnată de poeta, prozatoare și publicista română, Magda Isanos.

Năstase a publicat în dreptul poeziei și o fotografie în care zâmbește din plin.

„Unde sunteți, vrem și noi acolo? Bravo. Ce frumos”, în urma acestui comentariu, Năstase și-a modificat postarea și a anunțat că se află în Bucovina, România.

Amintim că nu este pentru prima dată când Năstase își bucură prietenii cu momente poetice.

În luna martie 2021, fostul deputat, simțindu-se trădat după decizia șefei statului, Maia Sandu care a înaintat atunci candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, a publicat o poezie semnată de Adrian Păunescu, cu denumirea „Orație de nuntă”, operă în care se vorbește despre povestea unor decepții în dragoste.

Postarea a fost făcută aproape de miezul nopții, iar spre dimineaţă, Năstase a şters-o de pe Facebook.

Câteva zile mai târziu, Năstase a mai publicat o frântură dintr-o altă poezie scrisă de Păunescu, intitulată: „Pacient”.

Postarea lui Andrei Năstase din 8 decembrie 2021.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 17:14 // Actualitate //  Realitatea.md

Masturbarea este un fenomen care nu trebuie nici exclus complet din viața unui bărbat, nici nu trebuie transformat într-un lucru necesar. Medicul urolog-androlog, Ion Dumbrăveanu, afirmă că masturbarea este un fenomen care depinde de fonul hormonal al fiecărui organism și de fonul educațional. Declarațiile doctorului au fost făcute în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

Ea este acceptabilă la vârsta adolescentei atunci când îți formezi, cunoști propriul corp. Este o etapă a dezvoltării organismului masculin. După datele din literatură, 90-96% din bărbați au făcut-o odată sau de câteva ori la această vârstă, în momentul în care se găsește partenera deja treptat, treptat dispare. Este o etapă a vieții. Cu alte cuvinte, părerea medicală despre masturbare: este o etapă a adolescenți și a bărbatului tânăr care dispare de la sine și care poate apărea atunci când unul sau altul este plecat și vrea să-și păstreze cuplul, vor să fie fideli, a declarat Ion Dumbrăveanu.

În opinia specialistului, tendința bărbaților de a se masturba în contextul în care au o parteneră, familie, reprezintă un element la limita dintre normă și patologie.

Cu părere de rău, am cupluri în care bărbatul nu-și vede soția, vede televizorul și vede auto-satisfacerea prin masturbare. La un moment dat aceasta poate deveni o patologie, a adăugat medicul.

De asemenea, masturbarea nu poate fi egalată cu un act sexual veritabil, susține expertul.

Doar parțial. Dacă e cu scopul de ejaculare, da. Nu poate nimeni înlocui un act sexual. Un act sexual are mai multe competente. În primul rând, noi vorbim despre un act sexual heterosexual. El are mai multe etape: are etapa de dorință, etapa de penetrare, aceleași mișcări motorii, etapa de post act, atunci când stai îmbrățișat, trăiești acea clipă. Nu poate masturbarea înlocui actul sexual, ea poate înlocui o ejaculare, a concluzionat medicul Ion Dumbrăveanu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală