Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Mesajul lui Năstase privind conflictul dintre Plîngău și Musteață: „Dinu, dacă treci prin iad, nu te opri”

26 Nov. 2021, 19:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Nov. 2021, 19:18 // Politica //  Mădălina Sorokovsky

Fostul lider al Platformei DA și fostul ministru de Interne Andrei Năstase, a publicat o reacție în contextul conflictului dintre ex-deputatul Platformei „DA”, Dinu Plîngău și noul judecător al Curții Supreme de Justiție, Dorel Musteață.

„Dinu, dacă treci prin iad, nu te opri. Nu vei ajunge niciodată la destinație dacă te vei opri să arunci cu pietre în fiecare câine care te latră. Asta am învățat de la Winston Churchill”, a scris Andrei Năstase. 

Realitatea.md amintește că Dinu Plîngău este foc și pară după ce judecătorul Dorel Musteață a făcut mai multe dezvăluiri pentru Realitatea.md cu privire la „păcatele” familiei Plîngău.

Recent, președintele interimar al Platformei DA a pus un ultimatum deputaților majorității parlamentare – PAS: fie anulează proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a lui Dorel Musteață, fie își depun mandatul de deputat și merg „să candideze la Jora de Mijloc”, după ce Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a confirmat autenticitatea documentelor lansate în spațiul public de către Alexandr Slusari, care demonstrează că Musteață are probleme de integritate.

Plîngău a făcut aluzie la faptul că, deputații Comisiei juridice, numiri și imunități, ar fi „avocații lui Musteață”.

Ulterior, s-a creat un conflict care pare să nu aibă sfârșit după ce ex-deputatul Platformei „DA”, Dinu Plîngău l-a atacat pe noul judecător al Curții Supreme de Justiție, Dorel Musteață. Se întâmplă după ce fostul parlamentar, Alexandr Slusari a anunțat că deține informații precum că Musteață ar fi cumpărat în 2017 două apartamente în centrul Capitalei cu doar 40 de mii de euro, imobile care însă nu sunt incluse în declarația de avere și interese personale, iar în „rufele murdare” ale lui Musteață a scotocit și colegul său Dinu Plîngău.

De asemenea, judecătorul Dorel Musteață a făcut mai multe dezvăluiri pentru Realitatea.md cu privire la „păcatele” familiei Plîngău.

Musteață a declarat astăzi că în timp ce Plîngău arată cu degetul la apartamentele lui Musteață, fratele președintelui interimar al Platformei „DA” indică în declarația sa de avere și interese personale, depusă în 2020, că deține din 2018 un apartament de aproape 53 m² la un preț de peste 69 000 de lei pe care l-ar fi primit drept donație.

Ulterior, Realitatea.md l-a contactat telefonic pe Dinu Plîngău.

„Familia mea e modestă”. Reacția lui Plîngău după ce Musteață a dezvăluit „păcatele rudelor sale”

 

 

 

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 18:09
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 18:09 // În Lume //  Mădălina Guștiuc

Ministra de Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a promis luni că Berlinul va face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei în faţa ambiţiilor Rusiei, informează AFP, citat de digi24.ro.

Această primă vizită a şefei diplomaţiei germane survine în plină criză geopolitică, Europa şi SUA suspectând Kremlinul că vrea să lanseze o ofensivă militară împotriva Ucrainei, un conflict care ar putea destabiliza continentul european.

„Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei, vom face totul pentru a garanta securitatea Europei. Suntem pregătiţi să începem un dialog serios cu Rusia ”, a spus şefa diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

La rândul său, Kuleba a spus că a abordat chestiunea sensibilă a livrărilor de arme către Ucraina, în contextul în care Kievul a acuzat în decembrie Berlinul că împiedică furnizarea de armamente defensive în cadrul cooperării cu NATO.

„Dialogul nostru cu Germania pe acest subiect va continua. Ştim de unde şi ce fel de arme putem obţine. Ştim foarte bine cum să le folosim pentru a ne apăra teritoriile. Lucrăm la asta în fiecare zi, iar rezultatele nu sunt rele”, a subliniat el.

Tensiunile s-au amplificat constant în ultimele săptămâni între Rusia şi Occident, care acuză Moscova că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în pregătirea unui posibil atac asupra Ucrainei.

Moscova neagă orice intenţie de a invada Ucraina şi denunţă în schimb consolidarea NATO la frontierele sale şi dorinţa Alianţei Nord-Atlantice de a integra ţări precum Ucraina şi Georgia, pe care Rusia le consideră parte a sferei sale de influenţă.

Rusia cere garanţii de securitate în vederea detensionării situaţiei, în special angajamentul NATO că nu se va extinde spre Est, o revendicare considerată inacceptabilă de rivalii săi.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală