Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

FOTO Din parcare ilegală în una publică! Municipalitatea vrea să amenajeze o parcare modernă în centrul orașului

28 Iul. 2021, 11:17
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Iul. 2021, 11:17 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Start lucrări! Municipalitatea a început de astăzi lucrările de amenajare a parcării publice de pe strada Ismail 27, teritoriu pe care anterior era amplasată o parcare ilegală. În zonă vor fi peste 100 de locuri, promite municipalitatea.

Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban.

„În prezent sunt efectuate lucrări silvotehnice. Totodată, a fost decapat un strat de pământ şi pregătit terenul pentru aşternerea învelişului de pietriş. Ulterior, parcarea va fi asfaltată şi va fi aplicat marcajul rutier”, scrie Ceban.

De asemenea, municipalitatea urmează să amenajeze și alte parcări în sectorul Centru al Capitalei.

„În curând vor începe lucrările de amenajare şi a parcării de vis-a-vis, din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 3, unde la fel vor fi create locuri de parcare. Amenajarea locurilor de parcare este o prioritate pentru municipalitate. În paralel, identificăm şi alte locaţii atât în centrul oraşului, dar şi în sectoare unde vor mai fi amenajate locuri de parcare pentru automobile”, mai anunță edilul.

Totodată, Ion Ceban a ținut să menționeze că o parcare automată cu patru nivele urmează să fie amenajată în centrul Capitalei, alte două parcări sunt amenajate în preajma parcului La Izvor.

De asemenea, parcări sunt amenajate lângă parcul Dendrariu, lângă parcul Alunelul și parcul Sarmizegetusa din sectorul Botanica.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române