Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Nurmagomedov, Morgenstern și Buzova, în topul celor mai bogate și de succes vedete din Rusia. Clasamentul Forbes

28 Iul. 2021, 11:22
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Iul. 2021, 11:22 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Revista Forbes a publicat ratingul anual al celor mai de succes 50 de vedete din Rusia. Lista a fost compilată pe baza a doi factori: venitul participanților, din iunie 2020 până în mai 2021 și popularitatea acestora, precum ar fi mențiunile în mass-media, interogări în motoarele de căutare și numărul de abonați pe rețelele sociale. 

Primul loc în clasament, la fel ca acum un an, a fost ocupat de luptătorul de arte marțiale Khabib Nurmagomedov. Veniturile acestuia, potrivit Forbes, au fost de 12 milioane de dolari. 

Pe locul doi s-a clasat rapperul Morgenstern, cu un venit de 7,4 milioane de dolari. În lista de anul trecut, muzicianul a ocupat locul 21.

Prezentatoarea TV și cântăreața Olga Buzova s-a clasat pe locul trei. De asemenea, artista înregistrează un venit de 3,3 milioane de dolari.

Totodată, în top zece au fost selectați rapperul Timati, muzicianul și producătorul TV Sergei Shnurov, jucătorul de hochei Alexander Ovechkin, jurnalista Ksenia Sobchak, rapperul Basta, fotbalistul Artem Dzyuba și cântăreața Polina Gagarina.

Începând cu anul 2005, Forbes selectează cei mai populari și mai bine plătiți artiști, muzicieni, sportivi și prezentatori TV din Rusia. În ultimii doi ani, revista a limitat vârsta participanților pe această listă la 40 de ani. Anul acesta, publicația a abandonat această practică.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române